Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα για συντονισμό της πάλης

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων σ' αυτή, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, τους άλλους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων για μια άλλη πολιτική ανάπτυξης, μια πολιτική που απαιτεί μια άλλη, λαϊκή εξουσία.

Στην ανακοίνωσή της τονίζονται μεταξύ άλλων:

«Η ΑΓΝΟ αφού μεταβιβάστηκε στην ΑΤΕ, αυτή με τη σειρά της, παίζοντας το ρόλο του κυβερνητικού μεσάζοντα ανάμεσα στα μονοπώλια του κλάδου, την ξεπουλά σε ιδιώτη. Οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα, ασφαλιστικά και εργασιακά, των 430 εργαζομένων στην επιχείρηση τίθενται - όπως σε κάθε ιδιωτικοποίηση - σε άμεσο κίνδυνο. Το γεγονός αυτό ξεσηκώνει την πολυήμερη αγωνιστική κινητοποίησή τους με αίτημα "Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΑΓΝΟ", που βρίσκει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη από το ΚΚΕ.

Τα συμφέροντα των δικτυωμένων με την ΑΓΝΟ αγροτών της περιοχής κινδυνεύουν επίσης, καθώς τίθενται υπό την κρίση και την εποπτεία μιας ιδιωτικής κερδοσκοπικής επιχείρησης με άγνωστους σχεδιασμούς. Η - έτσι κι αλλιώς - βαλλόμενη από την πολιτική της ΕΕ κτηνοτροφία δέχεται ένα ακόμη πλήγμα. Οι καταναλωτές, για μια ακόμη φορά, θα πληρώσουν το κόστος μιας ακόμα ιδιωτικοποίησης, της κερδοσκοπίας μιας ακόμα ιδιωτικής επιχείρησης, μέσα σε ένα ογκούμενο κύμα ακρίβειας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ