Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μισές αλήθειες

Ο πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» Γιώργος Κίρτσος, στο βιβλίο του υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι κόμμα του Βαρδινογιάννη. Τον ισχυρισμό αυτό ασπάζονται, όπως αποδεικνύεται από τη θέρμη με την οποία υποδέχτηκαν το εν λόγω βιβλίο, ουκ ολίγοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Η ΝΔ από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των εργολάβων και των εθνικών προμηθευτών. Οι προχτεσινές βολές του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, κατά των σχέσεων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, συνοψίζουν την άποψη που επιμελώς καλλιεργεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η προεκλογική περίοδος αρχίζει να «ανατέλλει». Εχουμε, λοιπόν, από τη μια πλευρά τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει οργανωμένα συμφέροντα τα οποία τον έχουν βάλει στο «μάτι» και θέλουν να «ρίξουν την κυβέρνηση». Από την άλλη έχουμε τη ΝΔ που ζητά από τον πρωθυπουργό (αν τολμά) να καταγγείλει και να ονομάσει τα συμφέροντα που την υπονομεύουν. Συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Την αλήθεια ίσως μπορέσει να την ανιχνεύσει κανείς αν προσθέσει τις δύο μισές «αλήθειες» που προβάλλουν όπως τους βολεύει, οι δύο δεινόσαυροι του δικομματικού πολιτικού μας συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ