Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το θράσος τους δεν έχει όρια

Εκαναν τη ζημιά τους κι είναι άγρια ζημιά σε βάρος 850 εργατριών και τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως «αγωνιστές», προπηλακίζοντας μια εργάτρια! Για τα στελέχη του ΣΥΝ στη «ΣΙΣΣΕΡ» ο λόγος. Αυτοί που συνυπέγραψαν μία προς μία τις 360 απολύσεις των τελευταίων χρόνων, αυτοί που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μείνουν αποκομμένες οι 500 εργάτριες από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, αυτοί που από την πρώτη στιγμή έσπειραν την ηττοπάθεια, αυτοί που μόλις προχτές έδωσαν στον ΟΑΕΔ λίστες ανέργων για εργάτες που ακόμα δεν έχουν απολυθεί, αυτοί που προπαγανδίζουν πως μόνη λύση είναι η ένταξη των εργατριών σε προγράμματα απασχολησιμότητας, αυτοί που λένε ανοιχτά στις εργάτριες πως δεν πρέπει να παλεύουν ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτοί που προχτές έστησαν αντικομμουνιστική φιέστα μέσα στο εργοστάσιο, αυτοί, λοιπόν, χτες το μεσημέρι τόλμησαν να γιουχάρουν μια εργάτρια, που δεν άντεξε άλλο και πήγε να πάρει την απόλυσή της.

Ασφαλώς και δεν είναι λύση η αποδοχή των απολύσεων. Ασφαλώς και ο κάθε εργάτης πρέπει να το σκέφτεται διπλά και τριπλά την ώρα που εγκαταλείπει. Αλλά απ' αυτό μέχρι το σημείο οι συνεργάτες των δημίων του να εμφανίζονται και ως δικαστές του είναι μεγάλη η απόσταση. Μετά και από το χτεσινό επεισόδιο, οι εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ» έχουν πλέον αρκετά μαζεμένα για τη γούνα όλου αυτού του συρφετού, που, κινούμενος από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, πασχίζει για το πώς θα περάσει όσο πιο ανώδυνα η πολιτική της ΕΕ.

Τα συμπεράσματα είναι ορατά. Το ίδιο και η διέξοδος: Συσπείρωση σε ταξική βάση. Γνωρίζουν ότι υπάρχουν στο κλαδικό σωματείο του χώρου τους και στην Ομοσπονδία οι δυνάμεις στις οποίες μπορούν να στηριχτούν για να συνεχίσουν να παλεύουν. Και επιβάλλεται να συνεχίσουν να παλεύουν. Παραμερίζοντας τους Εφιάλτες.


Θ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ