Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Συλλαλητήριο στις 5 του Ιούνη

«Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι βιομήχανοι, η κυβέρνηση και η ΕΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων».

Αυτό τόνισε χτες στην εισήγησή του το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Τάκης Σκιαδάς, σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων, απολυμένων και συνδικαλιστών με αφορμή την καταιγίδα των απολύσεων.

Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ για την ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, που για την εξασφάλιση των υπερκερδών των τελευταίων δε διστάζουν να προχωρούν σε απολύσεις, να καταπατούν και να αφαιρούν εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια συνδικαλιστές και εργαζόμενοι και ακολούθησε συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα, ιδιαίτερα μετά τις απολύσεις 79 εργαζομένων στο Δήμο της Πάτρας (από την αρχή του έτους ανακλήθηκαν μόλις προχτές), τις τέσσερις απολύσεις στην ΕΛΠΑΚ και το διαφαινόμενο οριστικό λουκέτο στη νηματουργία «ΚΡΙΚΑΣ» και την απόλυση 51 εργαζομένων κ.ά.

Επίσης επισημάνθηκε ότι τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιχειρήσεις στην Πάτρα έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν σε άλλες χώρες για την εξασφάλιση υπερκερδών με αποτέλεσμα οι άνεργοι να ξεπερνούν το 20%.

Τέλος, αποφασίστηκε συλλαλητήριο για την Πέμπτη 5 Ιούνη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ημέρα αλληλεγγύης για τους απολυμένους δεκάδων επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ