Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ιδιωτικοποιείται με απαίτηση των εφοπλιστών

Την πλειοδοσία κυβέρνησης και ΝΔ στην εξυπηρέτηση εφοπλιστικών συμφερόντων κατήγγειλε στη Βουλή ο Ν. Γκατζής

Πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών και με την επί της ουσίας συμφωνία και της ΝΔ η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση, με το οποίο ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται περαιτέρω οι διαδικασίες εκπαίδευσης των ναυτικών.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, από τη συζήτηση του νομοσχεδίου έγινε καθαρό ότι κυβέρνηση και ΝΔ πλειοδοτούν για το ποιος θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους εφοπλιστές. Το ότι η ΝΔ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο, αποτελεί κίνηση τακτικής, γιατί δεν ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα που είχαν θέσει οι εφοπλιστές με τη γενική τους συνέλευση. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, ότι πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου προηγήθηκε ευρύτατος διάλογος, τόνισε ότι ο Γ. Ανωμερίτης παραβλέπει τους μεγαλειώδεις αγώνες των σπουδαστών στις εμπορικές σχολές κατά των ρυθμίσεών του, ενώ δε λέει και τίποτα για τις προτάσεις των ναυτικών οι οποίες απορρίφθηκαν.

Ο Ν. Γκατζής, αφού κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης, υπογράμμισε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμα πιο αντιδραστικές αλλαγές στην ακτοπλοΐα με τη διεύρυνση της εφοπλιστικής ασυδοσίας, ενώ συγκαλύπτεται η άθλια κατάσταση στην Εστία των Ναυτικών η οποία υποβαθμίζεται περαιτέρω. Οσο δε για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής αυτό αποσκοπεί στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων στη ναυτιλία, τα λιμάνια και τους συναφείς κλάδους, σύμφωνα με τις σημερινές αξιώσεις των ισχυρών του πλούτου στο χώρο της ναυτιλίας. Κοντά σε αυτά, πρόσθεσε ο εισηγητής, υπάρχει και το αντιδραστικό πλαίσιο για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος των ναυτικών, το οποίο με συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διατηρείται αναλλοίωτο εδώ και χρόνια, ενώ κατά περίπτωση επιβάλλεται και το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τροπολογία για τις ΣΣΕ των ναυτεργατών από το ΚΚΕ στη Βουλή (2023-02-09 00:00:00.0)
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης (2005-11-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ιδιωτικοποίησή της η ΠΕΜΕΝ (2003-05-22 00:00:00.0)
«Πεσκέσι» στους ιδιώτες (2003-02-26 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης (2003-01-14 00:00:00.0)
Στρατιωτικοποίηση ναυτικών σχολών (1998-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ