Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σ' όλη την Ελλάδα

Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Κούβα που διοργανώνουν τις προσεχείς μέρες μαζικοί φορείς:

-- Στην Καλλιθέα, το Σάββατο, 31η Μάη, διοργανώνεται στην πλατεία Κύπρου, στις 19.30, από την Κομματική Οργάνωση Καλλιθέας εκδήλωση αλληλεγγύης, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον Κολωνό, πραγματοποιείται το Σάββατο, 31η Μάη, στις 19.00, συγκέντρωση στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, με βασικούς ομιλητές τον Χόρχε Κεσάδα, πρέσβη της Κούβας στη χώρα μας και τον Θανάση Παφίλη, εκτελεστικό γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Νεανική Δράση για την Ειρήνη 4ου Διαμερίσματος και τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων Κολωνού - Πετραλώνων.

-- Στο Περιστέρι, επίσης το Σάββατο, 31η Μάη, στις 19.30, στην πλατεία Δημαρχείου, διοργανώνεται συγκέντρωση με ομιλητή τον Ντένις Γκουσμάν, διευθυντή του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών της Κούβας. Στον ίδιο χώρο, θα γίνει έκθεση φωτογραφίας και συναυλία με το συγκρότημα TIERRA BRAVA. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: Ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η ΠΕΑΕΑ, η Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων και το Παράρτημα Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και ΙΚΑ.

-- Στο Χολαργό, την Κυριακή, 1η Ιούνη, στις 19.00, η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κούβα, ο επόμενος στόχος;», στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού. Ομιλητής, μεταξύ άλλων, θα είναι ο Λάζαρο Μόρα, υπεύθυνος του Κέντρου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Κούβας. Προγραμματίζεται ακόμη η προβολή βιντεοταινίας για την Κούβα και απαγγελία ποιημάτων του Καρυωτάκη από την ηθοποιό Ηλιάνα Ψαρά.

-- Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας διοργανώνουν η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, την Τρίτη 3 Ιούνη στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80), με θέμα «Ο αγώνας των λαών για την ειρήνη, δυναμώνει την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών». Ομιλητές θα είναι οι Ντένις Γκουσμάν, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών της Κούβας, και εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

-- Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 4 Ιούνη 2003, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στις 8.00 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Λάζαρο Μόρα.

-- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς), η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και να εκφράσουν την «αλληλεγγύη τους τώρα, χωρίς όρους, στην κουβανέζικη επανάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ