Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
«Οι εχθροί της Κούβας είναι και δικοί μας εχθροί»

Ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Γκιώνη στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης

«Οι εχθροί της Κούβας είναι σήμερα και δικοί μας εχθροί», αυτό το μήνυμα, που έστειλε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θέμης Γκιώνης, υιοθέτησε η σπουδάζουσα νεολαία της Θεσσαλονίκης, που από την πρώτη ώρα, μαζί με το λαό βρίσκεται στο πλευρό του κουβανικού λαού, αποδεικνύοντας πολύμορφα ότι η Κούβα δεν είναι μόνη.

Η νεολαία πλημμύρισε χτες βράδυ το αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και με τη συμμετοχή της στην εκδήλωση της ΚΝΕ ανέδειξε πως βρίσκεται σταθερά προσηλωμένη στο δρόμο της υπεράσπισης της Κουβανικής Επανάστασης.

Μιλώντας στους νεολαίους, ο Θ. Γκιώνης αναφέρθηκε στο 29ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό και στη νεολαία.

Σημείωσε πως η ΚΝΕ είναι συνεπής στο ραντεβού της με τους νέους «και αυτή η αντοχή και η συνέχεια επιβεβαιώνουν ότι το Φεστιβάλ είναι γνήσιος νεανικός θεσμός και έχει και προοπτική. Εχουμε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τη νεολαία, που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από την καθημερινή πάλη της ΚΝΕ, με τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν χτιστεί χάρη στην καθαρότητα της ριζοσπαστικής πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, που επιμένει και θέλει τους νέους και τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές στη ζωή».

Και ξεκαθάρισε πως και πάλι οι νέοι κομμουνιστές θα βρεθούν με τη νεολαία στο Αντιιμπεριαλιστικό Κάμπινγκ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, για να τραγουδήσουν και να διαδηλώσουν μαζί για ένα διαφορετικό μέλλον. «Ενα μέλλον που για μας έχει χρώμα και όνομα. Δεν είναι εφικτό, αλλά αναγκαίο και ρεαλιστικό. Είναι κόκκινο. Είναι ο σοσιαλισμός. Θα βρεθούμε στα μπλοκ της "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" που δε μασάει τα λόγια της. Που δε ζητάει να γίνει ο ευρωστρατός αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ, όπως κάνουν το Φόρουμ, ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ. Δε θα είμαστε με αυτούς που καταγγέλλουν τη χώρα του Τσε και του Φιντέλ», είπε.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση, έτσι όπως εκδηλώνεται, «στοχεύει στην ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας και στην παράδοση της χώρας, του κουβανικού λαού στις δήθεν δυνάμεις απελευθέρωσης της αγοράς, που σκοπό έχουν να μετατρέψουν την Κούβα σε ένα απέραντο πορνείο, όπως ήταν πριν την Επανάσταση και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Οι ιμπεριαλιστές δεν μπορούν να ανεχθούν πως κάτω από τη μύτη τους υπάρχει ένας λαός που αντιστέκεται, που διαμορφώνει ο ίδιος τις τύχες του και το μέλλον του και αποτελεί παράδειγμα για τους λαούς και τη νεολαία όλου του κόσμου. Που μεταδίδει το μήνυμα ότι όταν οι λαοί θέλουν μπορούν», πρόσθεσε. Και το σύνθημα ήρθε να σκεπάσει τα λόγια του. «Η Κούβα δείχνει το δρόμο των λαών. Κάτω η Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών».

Καταλήγοντας ο Θ. Γκιώνης, κατέδειξε πως αυτή η συνωμοσία ενάντια στην Κούβα έχει το στίγμα της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΝ, που πρώτος πήρε θέση και τάχθηκε στο πλευρό αυτών που σήμερα επιτίθενται.

«Εμείς θα στεκόμαστε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του κουβανικού λαού. Η υπεράσπιση του σοσιαλισμού για μας είναι μόνιμο και σταθερό καθήκον. Ενάντια σε όλους αυτούς, που όταν βλέπουν τα δύσκολα πηδάνε σαν τα ποντίκια από το καράβι», είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει» (2021-07-20 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ στην πρεσβεία της Κούβας (2016-12-01 00:00:00.0)
Μια πολιτεία που δείχνει το σοσιαλιστικό μέλλον των λαών (2008-09-21 00:00:00.0)
Κόκκινη, νεανική, πολιτική παρέμβαση (2003-06-22 00:00:00.0)
Εχθροί της Κούβας οι εχθροί των λαών (2003-06-07 00:00:00.0)
Διεθνιστική αλληλεγγύη της νεολαίας (1999-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ