Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νεκρός Γερμανός στρατιώτης της ISAF

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Νεκρός ανασύρθηκε από το όχημά του που προσέκρουσε σε νάρκη χθες ένας Γερμανός στρατιώτης της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF), ενώ ένας δεύτερος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Συνολικά, 15 άνδρες της Δύναμης έχουν βρει το θάνατο στο Αφγανιστάν, ενώ άλλοι 62 σκοτώθηκαν στην πτώση ενός «Yak-42» στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Τη διοίκηση της ISAF, με δύναμη περίπου 4.000 ανδρών, έχουν από κοινού η Γερμανία και η Ολλανδία, που θα παραδώσουν στο ΝΑΤΟ τον Αύγουστο. Οι άνδρες των δύο χωρών θα αντικατασταθούν από 1.800 στρατιώτες του Καναδά. Στο μεταξύ, στην ηγεσία των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προωθήθηκε ο υποστράτηγος Τζον Βάινς, ο οποίος δηλώνει ότι έχει στόχο «να μην επαναληφθεί το λάθος» να παραμεληθεί το εμπόλεμο Αφγανιστάν. Η ανάληψη των καθηκόντων του συμπίπτει με μια έξαρση επιθέσεων και επιχειρήσεις συλλήψεων στελεχών των Ταλιμπάν - χθες ανακοινώθηκε η σύλληψη άλλων τριών πρώην πολεμάρχων. Ενας εξ αυτών, ο Μουλάς Τζανάν, πιστεύεται ότι ίσως «γνωρίζει πού βρίσκονται ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Μουλάς Ομάρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ