Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ

Αν φοβάσαι την ανεργία, το ξεκλήρισμα από τη γη σου, τον πόλεμο, τη σύγχρονη αμάθεια, αν φοβάσαι και ανησυχείς για το μέλλον σου, πρέπει να ρισκάρεις σήμερα. Πρέπει να παλέψεις. Γιατί ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει τους πολλούς και πολλοί θα παλέψουν να το υλοποιήσουν. Και αυτό είναι η συγκρότηση του Μετώπου για τη λαϊκή οικονομία και εξουσία.

Τα παραπάνω λόγια, των στελεχών του ΚΚΕ, έπεσαν σαν σπόρος στην εύφορη γη της Πέλλας και της Ημαθίας. Στη γη που φέτος δε θα καρπίσει εξαιτίας των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δέχτηκε από την κακοκαιρία. Οι άνθρωποι όμως που ζουν εκεί και παλεύουν μέρα νύχτα στα χωράφια, στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στους συνεταιρισμούς, άκουσαν. Τα υποδέχτηκαν σαν βάλσαμο πάνω στο σακατεμένο από την κούραση κορμί τους, οι εργάτες και οι εργάτριες των «Κλωστηρίων Νάουσας» του Λαναρά.

Εχουν την πείρα και βλέπουν πιο καθαρά, πως αντίπαλός τους είναι το ίδιο το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που χρόνια τώρα τους έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη, για να παρέχουν εξυπηρετήσεις στα μεγάλα αφεντικά τους, τους καπιταλιστές.

Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ, απομένει να κάνουν το αποφασιστικό βήμα. Να ανταμώσουν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στην κάλπη.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε άλλωστε σε κάθε σταθμό της διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνοδευόμενη από τον Σπ. Στριφτάρη μέλος του ΠΓ και βουλευτή, την Αιμ. Αγκαβανάκη μέλος της ΚΕ, τον Ν. Χριστάνη γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, καθώς και από πολυμελές κλιμάκιο στελεχών των ΝΕ Ημαθίας και Πέλλας του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ