Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Πιο κοντά στον Παράδεισο»

Μια ώριμη συγγραφέας ολοκληρώνει το τελευταίο βιβλίο της πάνω σ' ένα γνωστό ζωγράφο και της μένει μοναχά να πάει στις ΗΠΑ για να φωτογραφίσει κάποιους πίνακές του. Αυτή η γυναίκα αν και έχει γνωρίσει άντρες δεν έχει σύζυγο, πατέρα για την κόρη της. Ζει με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα ξανασμίξει με τον πρώτο της έρωτα, τον Φιλίπ, και η ζωή της θα αποχτήσει αρμονία. Ενα πρωί κάποιος που μοιάζει με τον Φιλίπ θα της αφήσει ένα γράμμα με το οποίο της κλείνει ραντεβού στην κορυφή του Empire State. Το γράμμα θα καταστραφεί προτού προλάβει να το διαβάσει ολόκληρο. Ομως εκείνη ενθουσιασμένη φεύγει για την Αμερική. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ένας Αμερικανός, ο Ματ, έχει αντικαταστήσει τη φωτογράφο με την οποία συνεργαζόταν συνήθως. Μια έντονη έλξη δημιουργείται ανάμεσά τους όμως εκείνη, μπερδεμένη με τις αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις της, δεν ανταποκρίνεται.

Καθαρά γυναικείο θέμα, μια γυναίκα που είναι τα πάντα και μόνη. Εργαζόμενη και κούκλα αλλά δεν έχει τον άντρα που θα την κάνει να νιώσει «ζωντανή». Και τι κάνει λοιπόν; Ψάχνει να τον βρει... Συνηθισμένο σενάριο που το έχουμε δει στο παρελθόν αρκετές φορές κυρίως από αμερικανικές παραγωγές αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το «Πιο κοντά στον Παράδεισο» είναι μια καλογυρισμένη ταινία με όλα τα μελο-ρομαντικά στοιχεία που της ταιριάζουν. Η Κατρίν Ντενέβ είναι πανέμορφη και υποδύεται κάτι που της ταιριάζει. Αποκλειστικά για ρομαντικούς και ερωτευμένους.

«Au plus pers du Paradis»Ερωτική περιπέτεια γαλλικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Τόνι Μάρσαλ. Με τους: Κατρίν Ντενέβ, Γουίλιαμ Χαρτ, Πατρίς Σερό, Μπερνάρ Λεκόκ, Ελέν Φιγιέρ, Ναταλί Ρισάρ, Γκιλμπέρ Μελκί, Εμανουέλ Ντεβός, Πολίνα Πορίζκοβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ