Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέσεις εντός κι εκτός

Εργο της Α. Μάτσα
Εργο της Α. Μάτσα
Από 3-21/6 στην γκαλερί «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με την πρέσβειρα της Χιλής, έκθεση έργων της Επης Νικολακοπούλου με τίτλο «Σφαίρες ειρήνης». Η καλλιτέχνης εξισορροπεί φαινομενικά αντίθετες τάσεις και κατακτά ένα εικαστικό ιδίωμα ιδιότυπο και προσωπικό, που αρνείται επίμονα την ένταξη σε κατηγορίες και κινήματα και δεν επιβάλλει γνωστά πρότυπα.

-- Τοπία ονειρικά εξπρεσιονιστικής διάθεσης, παρουσιάζει ο Χαράλαμπος Ψυχάκης, σε έκθεση έργων του (2-20/6) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Ο καλλιτέχνης, απόφοιτος της ΑΣΚΤ από το Εργαστήριο του Γ. Μόραλη, παρουσίασε δουλιά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-- «Ice - Creams and Barbies» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Σωτηροπούλου στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3). Πρόκειται για μεγάλες έγχρωμες φωτογραφίες, που απεικονίζουν «παγωτά» με μια αίσθηση ποπ, που «συμβολίζουν απλές στιγμές της ζωής, πολύτιμες στιγμές χαράς». Ακόμα παρουσιάζονται φωτογραφίες με «μπάρμπι». Η γυναίκα μοντέλο - κούκλα μέσα από ένα πρίσμα αυταρέσκειας και αυτοσαρκασμού.

-- Με τίτλο «2 ενότητες 2000 - 2002», παρουσιάζεται (από 31/5) στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου, έκθεση του ζωγράφου Βασίλη Καρακατσάνη. Η πρώτη ενότητα αφορά στην «πλατεία Βάθης 2000». Ο Β. Καρακατσάνης αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής, παρασύροντας το θεατή σε μια προσεκτική ενατένιση. Η δύναμη της τέχνης ξεπερνάει με χάρη τους περιορισμούς της πεζής πραγματικότητας, μεταμορφώνοντας τους χώρους αυτούς της ευτέλειας και της παρακμής σ' ένα μαγικό, ξεχωριστό σκηνικό». Με τη δεύτερη ενότητα, τα «Επιτοίχια», ο καλλιτέχνης φτάνει στην καμπή μιας έντονης καλλιτεχνικής αναζήτησης, με ρίζες στο αναγεννησιακό κίνημα του 20ού αιώνα, στις πιο έντονες και δραματικές εμπειρίες της σύγχρονης ζωγραφικής.

-- «Πορτρέτα λουλουδιών και οπτικά παιχνίδια» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Γ. Μπλιάτσου, (31/5-29/6) στην γκαλερί «Βουρκαριανή» στην Κέα. Χωρίς τις λεπτομέρειες της βιολογικής υπόστασης των θεμάτων της, λουλουδιών και φρούτων, η ζωγράφος κατορθώνει να συνδιαλέγεται εικαστικά μαζί τους και να αναδεικνύει τα ατομικά χαρακτηριστικά τους.

-- Την τελευταία δουλιά της παρουσιάζει η Αλίνα Μάτσα στην έκθεση (3-18/6) στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Η ζωγράφος ασχολείται με τοιχογραφίες, πορτρέτα και διακοσμητική ζωγραφική σε εσωτερικούς χώρους.

-- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Μπαχά, θα παρουσιαστεί (4-27/6) στον τέταρτο όροφο του πολιτιστικού συγκροτήματος «Artower Agora» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία). Τίτλος της: «Εκ βαθέων». Πρόκειται για έργα αφηρημένης και εξπρεσιονιστικής γραφής. Από 4-27/6 στον 7ο όροφο θα παρουσιάζεται διπλή έκθεση ζωγραφικής των Αλέξανδρου και Σταύρου Κίκα, με τίτλο «Αινιγματικά τοπία».

-- Από τις 6-15/6 στην Ενωση Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19α, Πλάκα), θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσικούδη με τίτλο «Αστικά τοπία, άνθρωποι και μια γέφυρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ