Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Ξεσηκωμός για την υπεράσπιση της επανάστασης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στο λαό της Κούβας τη Δευτέρα 9 του Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας διοργανώνει τη Δευτέρα 9 του Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς), η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Καλεί όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την «αλληλεγγύη τους τώρα χωρίς όρους στην Κουβανέζικη Επανάσταση».

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία μιλήσαμε με τον Ανδρέα Ζαζόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Εξηγώντας τους λόγους αυτής της απόφασης ο Ανδρέας Ζαζόπουλος είπε κατ' αρχάς ότι η συγκέντρωση ήταν ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της διοίκησης της Αθήνας. Η απόφαση αυτή, όπως τόνισε, δεν αφορά μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα τα σωματεία των οικοδόμων θα οργανώσουν κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Κουβανική Επανάσταση.

«Η απόφαση αυτή - συνέχισε - πάρθηκε ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που προβαίνουν σε μια επιχείρηση ανατροπής της Κουβανικής Επανάστασης. Πρέπει να πούμε ότι η Ομοσπονδία των Οικοδόμων και γενικότερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους σε όλες τις χώρες που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική κτηνωδία. Ομως, ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη προς την Κουβανική Επανάσταση είναι σίγουρο ότι θα έχει άλλες διαστάσεις».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπογραμμίζει ιδιαίτερα: «Η Κούβα για μας είναι κάτι το ξεχωριστό. Η Κούβα πάλεψε και άνοιξε το δρόμο προς τον σοσιαλισμό, την εθνική ανεξαρτησία της και την αξιοπρέπειά της. Εδραίωσε την επανάστασή της στις συνειδήσεις όλου του κόσμου. Η Κούβα είναι φλόγα, παράδειγμα για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, πρώτα και κύρια για την παγκόσμια προοδευτική ανθρωπότητα».


Σ' ό,τι αφορά στην προπαγάνδιση της συγκέντρωσης είπε ότι ήδη έχει βγει η ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οργανώνεται αυτή η συγκέντρωση και γιατί δεν πρέπει ούτε ένας εργάτης να λείπει από αυτήν. Ηδη, πραγματοποιούνται εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, ενώ πανό αναρτώνται σε περιοχές της Αθήνας.

Υπογραμμίζει δε ότι εκτός από τη συγκέντρωση που οργανώνεται, θα υπάρξει και συνέχεια εκδηλώσεων συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι η συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς το λαό της Κούβας δεν εκφράζονται πρώτη φορά, με τη συγκέντρωση που οργανώνεται. Επανειλημμένα οι οικοδόμοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι με μπριγάδες βρέθηκαν στην Κούβα και δούλεψαν εθελοντικά στο πλευρό των Κουβανών συναδέλφων τους.

Καταλήγοντας τονίζει: «Εμείς επιδιώκουμε τη συνέχιση του αγώνα και κυρίως τον ξεσηκωμό των εργαζομένων όλου του κόσμου για την υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης. Υποχρέωση και καθήκον δικό μας είναι να βρεθούμε μπροστά σ' αυτόν τον ξεσηκωμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ