Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛ.ΠΕ - «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Συγχώνευση αντιλαϊκής κατεύθυνσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνευτεί η εταιρία "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ" με την "ΠΕΤΡΟΛΑ" του ομίλου Λάτση, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση» τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και σημειώνει τα παρακάτω: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση θα οξυνθούν οι αρνητικές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας, της κατανάλωσης από την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αλλά και της αξιοποίησης των εγχώριων ενεργειακών πηγών γενικότερα. Μόνη ωφελημένη θα είναι η πλουτοκρατία.

Η αντίδραση της ΝΔ στην κυβερνητική απόφαση είναι της ίδιας κατεύθυνσης. Η διαφορά βρίσκεται στο ποιος από την πλουτοκρατία θα ωφεληθεί από τη συγχώνευση.

Επιβεβαιώνεται, ότι σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα εξυπηρετούν, κρατικός και ιδιωτικός τομέας είναι "το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο".

Υπάρχει αρκετή πείρα σήμερα, να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Επιβεβαιώνεται, ότι εξ αντικειμένου είναι ώριμη η ανάγκη της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας, δηλαδή να γίνουν λαϊκή περιουσία. Αυτό προϋποθέτει την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο έδαφος αυτού του αγώνα να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για σταθερή εργασία, την κατάργηση της φορολογίας στην κατανάλωση καυσίμων από τα λαϊκά στρώματα, τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι συνέπειες των υπογραφών που μπήκαν από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τις άλλες επιλογές της ΕΕ προχωρούν ακάθεκτες. Στο χέρι των εργαζομένων είναι να σταματήσουν την επέλαση εναντίον τους και να αντεπιτεθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ