Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Κόντρα Βενιζέλου - ΕΠΑΕ

Επιθετικός έναντι των ΠΑΕ εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την πορεία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Α. Κανελλόπουλο, που διατύπωσε καινούρια οικονομικά αιτήματα (φοροαπαλλαγές και λεφτά από το «Στοίχημα» και το ΠΡΟΠΟ), είπε ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος δεν αλλάζει, ούτε τελεί υπό αμφισβήτηση και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δοθούν στις ΠΑΕ άλλα έσοδα από το «Στοίχημα» και το ΠΡΟΠΟ. Οσο δε για τις απειλές των ΠΑΕ ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους τότε δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε δέχομαι απειλές. Ας μην αρχίσει ποτέ το πρωτάθλημα. Μπορεί η χώρα και χωρίς πρωτάθλημα για ένα ή και δύο χρόνια». Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο πρωτάθλημα τα ερασιτεχνικά σωματεία και κάλεσε τις ΠΑΕ να συμμορφωθούν με το νόμο και να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, όπως κάνουν και οι υπόλοιπες ανώνυμες εταιρίες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων συζητήθηκε και το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, για την οποία πιέζουν βουλευτές της επαρχίας. Τόσο ο Ε. Βενιζέλος, όσο και ο υφυπουργός Γ. Λιάνης είπαν ότι θα εξετάσουν το σχετικό αίτημα, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, όσο διαρκούν τα πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ