Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Κλείστηκαν στις στοές

Το δικαίωμα στη δουλιά διεκδικούν οι εργαζόμενοι της TVX στη Χαλκιδική, που εδώ και περισσότερο από 3 μήνες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τις επόμενες μέρες κινδυνεύουν να μείνουν οριστικά άνεργοι, αφού αύριο συζητείται η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρία. Δεκάδες μεταλλωρύχοι από το βράδυ της Δευτέρας έχουν μπει στις στοές του μεταλλείου και αρνούνται να βγουν έξω, αν η κυβέρνηση δε δώσει λύση στο πρόβλημα της απασχόλησής τους.

Η εταιρία που μέσα από αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση «εξαγόρασε» τον ορυκτό πλούτο της περιοχής, όταν διαπίστωσε πως δεν μπορεί να δρα ασύδοτα και άρα να εξασφαλίσει τα υπερκέρδη που επιδιώκει, ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία του μεταλλείου.

Τώρα, η κυβέρνηση αναζητά νέα φόρμουλα για να ενισχύσει το χρηματοκιβώτιο της «Kinross». Και μέσα από αυτή τη νέα φόρμουλα τίποτε δε διασφαλίζει την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, την ασφαλή για κατοίκους και εργαζόμενους λειτουργία - αν επαναλειτουργήσουν - των μεταλλείων. Ετσι επανέρχεται ακόμη πιο επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κάτω από δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο που θα μπορεί να διασφαλίζει και τις θέσεις εργασίας και την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας σε όφελος του τόπου και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ