Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διώκεται γιατί άσκησε κριτική

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη του συνδικαλιστή Χρ. Σκεπετάρη

Την απηνή δικαστική δίωξη του παλαίμαχου συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Χριστόφορου Σκεπετάρη, από στέλεχος της ΔΑΚΕ, καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» να πάρουν θέση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη δικαστική δίωξη του συνδικαλιστή έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ παρακολουθεί με αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης και τις διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών από την εργοδοσία - κυβέρνηση και τους υποτακτικούς της.

Για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά, συνδικαλιστής - κορυφαίο στέλεχος συνδικαλιστικής παράταξης και Ομοσπονδίας - γίνεται απηνής διώκτης ενάντια σε άλλους συνδικαλιστές συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και στέλεχος της ΔΑΚΕ (συν. Παναγιώτης Λόφτσαλης) κατέθεσε αγωγή ενάντια στον παλαίμαχο συνδικαλιστή - μέλος επίσης του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ - Χριστόφορο Σκεπετάρη, απαιτώντας 350.000 ευρώ (120.000.000) σαν «ηθική βλάβη, γιατί, λέει, θίχτηκε, επειδή ο τελευταίος τού άσκησε συνδικαλιστική κριτική, όταν η Διοίκηση της ΔΕΗ, με την ανοχή του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, περιέκοψε τη νόμιμη συνδικαλιστική άδεια για συμμετοχή στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Τέτοια γεγονότα φανερώνουν την "υπαλληλοποίηση" των ηγεσιών που πρόσκεινται στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ελπίζουμε η πράξη αυτή να αποτελεί μεμονωμένο γεγονός - ατομική ενέργεια και όχι μόνιμη πρακτική της ΔΑΚΕ, η οποία οφείλει να καταδικάσει την ενέργεια του στελέχους της.

Καλούμε τις συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ- ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ να πάρουν δημόσια θέση απέναντι στο πρόβλημα.

Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις που το συγκροτούν αγωνίζεται για την πάταξη τέτοιων φαινομένων διαπλοκής, διαφθοράς και υποταγής των συνδικαλιστικών ηγεσιών, υπερασπίζεται τη συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση και τα στελέχη του από τις διώξεις των εγκάθετων της εργοδοσίας και της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ