Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα

«Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", χαιρετίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν φορείς και κινήσεις για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Στηρίζει και ενισχύσει αυτούς τους αγώνες και προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους πολιτικούς εκφραστές τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τα παραπάνω σημειώνει με χτεσινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος η Γραμματεία της Συμπαράταξης.

Οπως τονίζει, «στη χώρα μας το φυσικό, το οικιστικό, το εργασιακό περιβάλλον και η υγεία των εργαζομένων, είναι θύματα της κυρίαρχης πολιτικής που προωθούν η κυβέρνηση με τη συναίνεση και της ΝΔ στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ».

Συγκεκριμένα, στην Αττική, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με πλειοψηφία τις δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και ο δήμος Αθήνας που ελέγχεται από τη ΝΔ εδώ και χρόνια, «συναγωνίζονται, και με το πρόσχημα της διεξαγωγής των ΟΑ του 2004, στην τσιμεντοποίηση ελεύθερων χώρων και την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο». Και συνεχίζει: «Τα δάση, τα βουνά, οι ακτές δίνονται στην εκμετάλλευση των μεγαλοκαπιταλιστών, αφού πρώτα άλλαξαν το άρθρο 24 του Συντάγματος, ανέτρεψαν το ρυθμιστικό της Αθήνας, κατάργησαν το ΠΔ 84/84 αίροντας έτσι, και τους ελάχιστους περιορισμούς στην ασύδοτη περιβαλλοντοκτόνα δράση του κεφαλαίου».

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν εκτός από τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, του περιορισμού κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ