Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Δε θα τους δώσουμε το παραμικρό»!

Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας και στην Επανάσταση, διοργάνωσε το Παράρτημα Λάρισας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου.

Η αγάπη των Λαρισαίων για το Νησί της Επανάστασης, αλλά και η αγωνία τους για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι απειλές των ιμπεριαλιστών κατά της Κούβας, εκφράστηκαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον κουβανέζικο λαό, που διοργάνωσε, στο κέντρο «Φρούριο» της Λάρισας, το τοπικό παράρτημα του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Πάουλο Φερνάντες, Α΄ Γραμματέας της πρεσβείας της Κούβας στην Αθήνα. Πριν την ομιλία του Κουβανού διπλωμάτη, χαιρέτισε ο Τάσος Σκυλλάκος, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, ο οποίος, αφού επισήμανε ότι «η Κούβα, η πιο ανεξάρτητη χώρα στον πλανήτη, εγγυάται τα στοιχειώδη πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να διασφαλίσει την ευημερία και το μέλλον του κουβανικού λαού», υπογράμμισε την ανάγκη δυναμώματος του κινήματος συμπαράστασης κι αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον λαό της Κούβας. Και σημείωσε: «Για να υπάρξει ένας καλύτερος κόσμος, ειρηνικός, χρειάζεται αγώνας, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη στους λαούς που παλεύουν για την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας τους και ιδιαίτερα στον κουβανικό λαό, που απέδειξε, με τις πράξεις και τους αγώνες του, ότι δικαιούται μια καλύτερη τύχη».

Στην ομιλία του ο Πάουλο Φερνάντες ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις με τις απειλές των ΗΠΑ κατά της χώρας του κι εξήγησε το γιατί γίνονται και πού στοχεύουν.

Μετά τις ανατροπές σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες - επισήμανε - οι ΗΠΑ εντατικοποίησαν τις προσπάθειες επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, χρησιμοποιώντας και την εσωτερική αντίδραση για ν' ανατρέψουν την κουβανική κυβέρνηση. Κι αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα γεγονότα και στις παρενέργειες που σχετίζονται με τις συλλήψεις και τις καταδίκες πρακτόρων και προδοτών, οι οποίες έγιναν το τελευταίο διάστημα στη χώρα του, τόνισε ότι όσοι καταδικάζουν την κυβέρνηση της Κούβας για την απόφασή της ν' αντιδράσει στην υπονομευτική επίθεση των ΗΠΑ είναι μακριά από την πραγματικότητα. Αναφερόμενος, ιδιαιτέρως, σε κάποιους «φίλους της Κούβας», οι οποίοι, είτε από άγνοια, είτε από παραπλάνηση, πέφτουν θύματα της αντικουβανικής προπαγάνδας των Αμερικανών, υπογράμμισε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, καθώς οι ιμπεριαλιστές θέλουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα τους «επιτρέψουν» να προχωρήσουν ακόμα και σε στρατιωτική επέμβαση κατά της Κούβας, όπως έκαναν πρόσφατα στο Ιράκ, αν και - όπως τόνισε - υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα σε Κούβα και Ιράκ.

Τέλος, για να δείξει τη θέληση και την αποφασιστικότητα του κουβανικού λαού ν' αντισταθεί, με κάθε τρόπο, στους ιμπεριαλιστές, για να υπερασπίσει τη χώρα και την Επανάσταση, αναφέρθηκε στη ρήση του Τσε Γκεβάρα, που είχε πει: «Δε θα τους δώσουμε το παραμικρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ