Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΔΙΕΘΝΗ
«ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Δηλώνει ότι δεν οφείλει τίποτα

Ο όμιλος εταιριών «Τεχνική Ολυμπιακή», στον οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ», αρνείται να αναγνωρίσει τις απαιτήσεις χιλιάδων «χρονομισθωτών», οι οποίοι είχαν προκαταβάλει χρήματα για να αποκτήσουν «χρονομερίδια» διακοπών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Απαντώντας σε προχτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, που χαρακτήριζε την υπόθεση «μεγάλη απάτη» και κατηγορούσε τη νυν ιδιοκτησία ότι εξαπάτησε τους «χρονομισθωτές», η «Τεχνική Ολυμπιακή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Σύμφωνα με τους αναπτυξιακούς νόμους 1892/90 και 2538/97, ο Ομιλος αποκτά μόνο το ενεργητικό της παλιάς επιχείρησης του Ι. Καρρά. Τα χρέη, που περιλαμβάνουν και τις προκαταβολές χρονομισθωμάτων, εξοφλούνται από τον ειδικό εκκαθαριστή, δηλαδή την Εθνική Κεφαλαίου, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, που έχει στη διάθεσή της γι' αυτό το σκοπό τα δισεκατομμύρια δραχμές που εισέπραξε από τον πλειστηριασμό». Ο πλειστηριασμός στον οποίο κάνει αναφορά είναι αυτός με τον οποίο απέκτησε η Εθνική Τράπεζα το συγκρότημα, έναντι 11 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι χιλιάδες ανυποψίαστοι υποψήφιοι παραθεριστές μένουν «ξεκρέμαστοι», ενώ η εναλλαγή ιδιοκτητών και οι διάφοροι νόμοι προσέφεραν τη δυνατότητα να μην τους αποζημιώνει κανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ