Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Ινδονήσιοι στρατιώτες στην επαρχία Ατσεχ άνοιξαν χτες πυρ και έναντι δύο Γερμανών τουριστών, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός (54χρονος Λούθερ Χέντεκτ Αλμπερτ) και τον τραυματισμό της 49χρονης συνοδού του, Ελίζαμπεθ Μάργκετ.

ΣΚΟΠΙΑ.- Ισχυρή έκρηξη χτες το πρωί στο κέντρο της πόλης Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές σε περίπου 40 διαμερίσματα και κτίρια.

ΠΑΡΙΣΙ.- Με οδοφράγματα συνέχισαν χτες, για τρίτη μέρα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι Γάλλοι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά σχέδια μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς απεργοί επιτέθηκαν σε δύο γραφεία της μιας από τις εργοδοτικές ενώσεις, στις πόλεις Λα Ροσέλ και Πο. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον επτά άτομα.

ΤΙΦΛΙΔΑ.- Οκτώ ένοπλοι απήγαγαν χτες τετραμελή ομάδα στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ στο Κοντόρι Γκόργκε, όπου δρουν Απχάζιοι αυτονομιστές. Δύο απ' τους ομήρους είναι Γερμανοί, ο άλλος Δανός, ενώ η εθνικότητα του τέταρτου αγνοείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ