Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Ετοιμάζουν εκστρατεία για το... Κονγκό!

Για τα συμφέροντα των... καλών Γάλλων ιμπεριαλιστών είναι έτοιμοι να στείλουν και να θυσιάσουν Ελληνες φαντάρους στα βάθη της Αφρικής

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας ενώ επιθεωρεί τμήματα του ευρωστρατού στα Σκόπια

Eurokinissi

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας ενώ επιθεωρεί τμήματα του ευρωστρατού στα Σκόπια
Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε «να προχωρήσει σε μία δεύτερη επιχείρηση στο Κονγκό της Αφρικής» δήλωσε από την ΠΓΔΜ ο υπουργός Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, και, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη γενικότερη δράση που θα έχει ο νέος ιμπεριαλιστικός μηχανισμός που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ενωση, προανήγγειλε: «Ενδεχομένως θα υπάρξουν και άλλες επιχειρήσεις σε άλλα σημεία του πλανήτη, όπου υπάρχουν κρίσεις, στις οποίες η Ευρώπη μπορεί να παίξει ένα ρόλο μακροχρόνια»! Φαίνεται πως δεν είναι μακριά η μέρα που οι Ελληνες φαντάροι θα χύσουν το αίμα τους, στα πλαίσια του Ευρωστρατού, στο Κονγκό, για τα συμφέροντα των... καλών -κατά τον ΣΥΝ- Γάλλων ιμπεριαλιστών. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το εκστρατευτικό σώμα θα αποτελείται στην αρχή από 2.000 περίπου στρατιώτες, εκ των οποίων 1.000 θα είναι Γάλλοι και οι υπόλοιποι από τις άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ.

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας βρέθηκε στα Σκόπια για να επιθεωρήσει τη Δύναμη του Ευρωστρατού που ήδη ανέλαβε καθήκοντα. Σε δηλώσεις του μετά την επιθεώρηση υποστήριξε ότι «από σήμερα (σσ χτες) ο ελληνικός λαός μπορεί να ακουμπάει και στην Ευρώπη για την ασφάλειά του»... Προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ο Γ. Παπαντωνίου με τον παραπάνω ισχυρισμό, θέλησε να «πείσει» ότι η νέα στρατιωτική μηχανή της Ευρώπης, θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των ελληνικών συνόρων!

Επιχειρώντας να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού για τις πραγματικές επιδιώξεις του Ευρωστρατού, ανέφερε: «Αν μέσα από το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ο ευρωστρατός αποκτήσει πρόσθετες διαστάσεις και καλύπτει πλέον και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, μία πολύ σημαντική κατάκτηση για την Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη από τις 25 χώρες που αντιμετωπίζει μία ορατή, μείζονα εθνική εδαφική απειλή»...

Συγχρόνως, ο Γ. Παπαντωνίου, μην μπορώντας να συγκρατήσει τον... ενθουσιασμό του, έκανε λόγο «για μία πολύ μεγάλη ημέρα, μια ιστορική ημέρα και για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα και την Ελληνική Προεδρία». Μάλιστα, στις δηλώσεις του θέλησε να προβάλει και την κυβερνητική «επιτυχία», για τη συγκρότηση του ευρωστρατού, τονίζοντας: «Κάτω από τη δική μας πίεση και τις πολλές και συστηματικές προσπάθειες, ο ευρωστρατός έγινε πλέον μια πραγματικότητα. Η Ελλάδα έθεσε το θεμέλιο λίθο της Κοινής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πολιτικής»!

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι σ' άλλο σημείο των δηλώσεών του, εκθειάζοντας και το έργο του νέου στρατού, υποστήριξε ότι «ο ευρωστρατός λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, οι σκοπιανές αρχές τον θέλουν, διατηρείται η τάξη και η ασφάλεια στη χώρα αυτή, έχουν περιοριστεί οι εκδηλώσεις βίας και γενικότερα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα γι' αυτό που λέμε Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Δύναμη, Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ