Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η ανάπλαση αφανίζει το Γκαζοχώρι

Την ώρα που ο Σπύρος Χαλβατζής έθετε το σημαντικό αυτό πρόβλημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθήνας, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής διαδήλωναν έξω από το Δημαρχείο

Το τι σημαίνει «ανάπλαση» το ξέρουν καλύτερα οι επαγγελματίες στο Γκάζι...
Το τι σημαίνει «ανάπλαση» το ξέρουν καλύτερα οι επαγγελματίες στο Γκάζι...
Με αφανισμό απειλείται ο παραδοσιακός οικισμός του Γκαζοχωρίου, μετά την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να αλλάξει το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και μικροεπαγγελματιών, καθώς ήδη τα μεγάλα συμφέροντα εποφθαλμιούν την περιοχή. Την ίδια ώρα, η Διοίκηση του Δήμου «ποιεί την νήσσαν», δηλώνοντας αναρμόδια στις αγωνιώδεις απαιτήσεις για λύση, που διαδήλωναν οι κάτοικοι έξω από το Δημαρχείο χθες το απόγευμα.

Το θέμα έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι στην περιοχή αναπτύσσονται παραδοσιακές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία των κατοίκων, τα οποία παρουσίασε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», στο Γκαζοχώρι λειτουργούν 45 τέτοιες βιοτεχνίες, οι οποίες απασχολούν 385 εργαζόμενους με 1.213 συντηρούμενα μέλη. «Δημόσια καταγγέλλεται - σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής - ότι μεγαλοσχήμονες αγόρασαν σε χαμηλές τιμές κτίρια». Και τόνισε: «Η ανάπλαση που γίνεται σε κάθε περιοχή πρέπει να είναι προς όφελος των κατοίκων και όχι εναντίον τους».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Αθήνας, Ντ. Μπακογιάννη, «ένιψε τας χείρας της» λέγοντας ότι η «ανάπλαση» που επιχειρείται και η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Αθήνας. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με συνθήματα όπως «Να ποιοι το Δήμο κυβερνάνε, αφήνουν τα συμφέροντα τα σπίτια μας να φάνε», κάτοικοι και μικροεπαγγελματίες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και στη συνένοχη σιωπή της διοίκησης του Δήμου, δηλώνοντας καθαρά ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ