Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 71
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Η κυβέρνηση δε λύνει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Την απαίτηση των κατοίκων των Βορείων Σποράδων για δρομολόγιο ενός συμβατικού επιβατηγού πλοίου χειμώνα - καλοκαίρι μετέφερε χτες με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής για να εισπράξει αόριστες απαντήσεις από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτη.

Ο Γ. Ανωμερίτης υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν 236 δρομολόγια τη βδομάδα προς τις Βόρειες Σποράδες. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με ναυτιλιακές εταιρίες προκειμένου «να βρούμε ένα έκτακτο δρομολόγιο».

Ανταπαντώντας ο Ν. Γκατζής, επισήμανε πως τα δρομολόγια που ανέφερε ο υπουργός αφορούν ταχύπλοα και όχι συμβατικά πλοία τα οποία δεν μπορούν να μεταφέρουν φορτηγά προμηθειών και έτσι δεν καλύπτονται οι ανάγκες της αγοράς, ενώ αναφορικά με τον τουρισμό τόνισε ότι «οι ταξιδιώτες δεν μπορούνε να πάνε για παραθέριση και ακυρώνονται κρατήσεις δωματίων και ξενοδοχείων». Παράλληλα, υπενθύμισε τις υποσχέσεις του υπουργού για επίλυση του προβλήματος με δυο συμβατικά πλοία τα οποία θα πραγματοποιούν δρομολόγια και το χειμώνα, τονίζοντας ότι «είστε τελείως ασυνεπής στις υποσχέσεις σας». Επισήμανε τέλος πως τέτοιου είδους προβλήματα δε λύνονται με «παρακλήσεις στους εφοπλιστές. Θέλει πολιτική πυγμή και απόφαση και από ό,τι φαίνεται δεν είστε διατεθειμένος να το λύσετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ