Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 71
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΟΧΕΣ «ΦΟΥΣΚΕΣ»
Πόρισμα καταπέλτης για την πρωτοδίκη που χειρίστηκε την υπόθεση

Ασκηση ποινικής δίωξης θα ασκηθεί πιθανότατα εναντίον της πρωτοδίκη Κ. Μπουρμπούλια, η οποία χειρίστηκε υποθέσεις με το Χρηματιστήριο, καθώς το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας Εφετών Γ. Κολιοκώστας, μετά την ολοκλήρωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, είναι καταπέλτης σε βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Κολιοκώστας ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της Κ. Μπουρμπούλια για παρασιώπηση λόγου εξαίρεσης, επειδή δε δήλωσε κώλυμα που είχε και τους λόγους αυτοεξαίρεσής της από τις δικογραφίες στην υπόθεση κατηγορουμένων για τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου. Στο πόρισμα του Γ. Κολιοκώστα, αναφέρεται ότι η πρωτοδίκης, αν και όφειλε να δηλώσει κώλυμα και να ζητήσει την εξαίρεσή της, δεν το έπραξε, γεγονός που στοιχειοθετεί τις κατηγορίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κ. Μπουρμπούλια χειρίστηκε 23 δικογραφίες για μετοχές «φούσκες» και όπως παραδέχτηκε η ίδια ενώπιον του Γ. Κολιοκώστα διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον δικηγόρο Στ. Κουμεντάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε την πλευρά των κατηγορουμένων σ' αυτήν τη δικαστική υπόθεση. Η ίδια, όμως, υποστηρίζει ότι η συναισθηματική της σχέση με τον δικηγόρο δεν την επηρέασε στη δικαστική κρίση και πως είναι έτοιμη να πληρώσει για το σφάλμα της.

Πάντως, αρμόδια πηγή αναφέρει ότι το πόρισμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και οικονομικές διαστάσεις στην υπόθεση, δηλαδή να έχουν γίνει ύποπτες οικονομικές συναλλαγές. Ετσι, μετά την αναμενόμενη άσκηση ποινικής δίωξης, ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και δωροληψίας. Η εν λόγω πρωτοδίκης απέκτησε τελευταία σπίτι στην Εκάλη αντικειμενικής αξίας 170 εκατ. δραχμών, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι πούλησε διαμέρισμα στη Λιβαδειά και για την απόκτηση του νέου σπιτιού πήρε τραπεζικό δάνειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ