Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική ταξική λαϊκή «Δράση»

Για ποιους λόγους θα διαδηλώσουμε στη Θεσσαλονίκη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Οι δεκάδες χιλιάδες εργατών, λαού και νεολαίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική μαζικά, ταξικά ενάντια στη σύνοδο των ευρω-ιμπεριαλιστών, κόντρα στους σχεδιασμούς τους που προβλέπουν περισσότερα κέρδη για τις πολυεθνικές και μεγαλύτερη φτώχεια για τους εργάτες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τη νεολαία.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», «δε διαδηλώνουν ενάντια σε ανεμόμυλους και αφηρημένα φαντάσματα, δεν αναζητούν την περιβόητη "παγκοσμιοποίηση" για να την καταγγείλουν και να γυρίσουν στα σπίτια τους. Δεν πρόκειται για άλλο ένα ραντεβού "επαναστατικού τουρισμού"».

Πολύ συγκεκριμένα, οι χιλιάδες λαού, κάτω από τις σημαίες και τα πανό της «Δράσης», θα διαδηλώσουν ενάντια στο σχέδιο του Συντάγματος της ΕΕ, που στόχο έχει την παραπέρα αντιδραστικοποίησή της, με την κυριαρχία του σκληρού πυρήνα της και του πολυεθνικού κεφαλαίου. Θα ορθώσουν φωνή αντίστασης στα σχέδια για την παραπέρα «ανασυγκρότηση» των «Δυτικών Βαλκανίων», που στόχο έχει την απόλυτη υποταγή και εναρμόνιση των λαών αυτών με τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους των ΗΠΑ-ΕΕ και των «καλοθελητών» τους.

«Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική θέλουμε να ξεσκεπάσουμε την εγκληματική σιωπή και συνεργία της ΕΕ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, που ενόψει των νέων σχεδίων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή τρέχουν τώρα οι Ευρωπαίοι "ανθρωπιστές" να συμβάλουν στην προώθηση των ίδιων σχεδίων, διεκδικώντας φανερά μερίδιο πολιτικού λόγου και επιρροής.

Η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" κινητοποιείται για τη ματαίωση της αποστολής του πρώτου εκτός Ευρώπης τμήματος του ευρωστρατού στο Κονγκό, γεγονός που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για νέες επεμβάσεις και τυχοδιωκτισμούς στο μέλλον.

Κι όλα αυτά η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" τα επιδιώκει εν μέσω μεγάλων κινητοποιήσεων των αγροτών και εργατών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Η "Λαϊκή Αντισύνοδος" στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει το ραντεβού των ανυπότακτων αγωνιστών και των φορέων τους. Θα στείλει απάντηση και στη συνάντηση του "G8" στο Εβιάν, όπου συμμετείχε σε αγαστή σύμπνοια και ο κ. Σημίτης. Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα εκφραστεί η καταδίκη της ΕΕ και της Ελληνικής Προεδρίας, για τα βρώμικα σχέδια επίθεσης στη σοσιαλιστική Κούβα, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ