Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 68
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Η κυβέρνηση ήξερε για το κλοφέν από το 1996!

Την προκλητικά επικίνδυνη αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με την ύπαρξη διαρροών της τοξικής ουσίας κλοφέν, στα υπόγεια του κτιρίου όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, έφερε χτες στην επιφάνεια, έρευνα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ραδιοσταθμού, η εταιρία συντήρησης των ηλεκτρικών μετασχηματιστών που υπάρχουν στο κτίριο, είχε ενημερώσει από τον Αύγουστο του 1996 (!) το υπουργείο Οικονομικών ότι έπρεπε να απομακρυνθούν ταχύτατα οι μετασχηματιστές και οι πυκνωτές, καθώς υπήρχαν πολλές διαρροές της πολύ τοξικής (και ύποπτης ακόμα και για καρκινογενέσεις) ουσίας κλοφέν, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων αλλά και όλων όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο η εταιρία συντήρησης είχε επισημάνει ότι οι διαρροές αυτές ίσως δημιουργούσαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον, κάτι που όπως φαίνεται, όμως, δε στάθηκε ικανό να θορυβήσει τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και το γενικό γραμματέα Μιλτ. Παπαϊωάννου, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ