Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 68
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΖΑΧΛΩΡΟΥ»
«Οχι στον αποκλεισμό του χωριού μας»

Τον αποκλεισμό του χωριού τους εξαιτίας της διακοπής των δρομολογίων του οδοντωτού σιδηροδρόμου, καταγγέλλουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς «Η Ζαχλωρού». Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι έχει σημειωθεί πολύ σοβαρό πλήγμα στην οικονομική ζωή της κοινότητας και απευθύνουν έκκληση σε κάθε αρμόδιο να λυθεί το πρόβλημά τους.

Οπως εξηγούν, λόγω ανακαίνισης του οδοντωτού, έχουν καταργηθεί όλα τα δρομολόγια που συνδέουν τη Ζαχλωρού με τα Καλάβρυτα αλλά και με το Διακοπτό. Το οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί τη μετακίνηση σ' αυτές τις περιοχές δε λειτουργεί, αφού «η γέφυρα του Βουραϊκού, που ενώνει το χωριό με την επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πούντας, ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα μόνο με τα πόδια ή με πολύ μικρά ελαφρά οχήματα να είναι δυνατή η διέλευση». Ετσι, οι κάτοικοι του χωριού «αισθάνονται, και είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι και όχι μόνο.»

Η κατάσταση αυτή, η οποία θα διαρκέσει για ένα χρόνο, αν δε ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, έχει αποβεί μοιραία για την τοπική οικονομία που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό και την κτηνοτροφία. Τοπικές επιχειρήσεις που συντηρούν πολλές οικογένειες απειλούνται. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για να μπει τέλος στην απομόνωση της Ζαχλωρούς, τα μέλη του συλλόγου αντιπροτείνουν: «Τα έργα να ξεκινήσουν από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα και να μεταφερθεί ένα ζεύγος συρμών στα Καλάβρυτα που θα εκτελεί δρομολόγια Καλάβρυτα - Ζαχλωρού και αντίστροφα. Οταν τα έργα θα συνεχίσουν από Ζαχλωρού για Καλάβρυτα να πραγματοποιούνται δρομολόγια από Διακοπτό μέχρι Ζαχλωρού και αντίστροφα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ