Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Αποτελεσματική η πολιτική μας!

Πληρωμένη απάντηση έλαβε ο υπουργός Εργασίας από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκο

Με θεωρητικολογίες και κομπασμούς επιχείρησε χτες να παρουσιάσει ως αποτελεσματική την πολιτική του υπουργείου Εργασίας ο υπουργός Δ. Ρέππας. Κινούμενος στη λογική της πρόσφατης ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή, επιχείρησε να παρουσιάσει την εικόνα μιας Ελλάδας με ανεπτυγμένη οικονομία και την ανεργία ως μια παρενέργεια αυτής της αναβάθμισης! Για περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης μίλησε στη δική του παρέμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

Ως ...φυσικό φαινόμενο, και μάλιστα συνώνυμο της ανάπτυξης, επιχείρησε χτες να παρουσιάσει την ανεργία ο Δ. Ρέππας, κατηγορώντας μάλιστα την αντιπολίτευση για έλλειψη προτάσεων και μη ρεαλιστικές θέσεις. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης λέγοντας ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα, η πολιτική σταθερότητα είναι ένα νέο περιβάλλον στη χώρα, είναι πλεονεκτήματα που δεν είχαμε στο παρελθόν». Πρόσθεσε πως «σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αλλάζουν τα πάντα και οι συνθήκες εργασίας και η λειτουργία της αγοράς εργασίας με την τηλεματική εργασία, με την κινητικότητα στην αγορά εργασίας». Φωτογραφίζοντας μάλιστα το κλείσιμο της ΠΑΛΚΟ υποστήριξε ότι όσον αφορά στο επίπεδο ανάπτυξης «η Ελλάδα άλλαξε κατηγορία. Αυτές οι γειτονικές χώρες που σήμερα παρουσιάζονται ανταγωνιστικές επειδή διαθέτουν φτηνό εργατικό δυναμικό, μετά από κάποια χρόνια, όταν θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα πετύχουν ένα επίπεδο ανάπτυξης παρόμοιο με το δικό μας, θα χάσουν αυτές τις δραστηριότητες». Μάλιστα, κήρυξε αποδιοπομπαία τα αιτήματα των συνδικάτων για την Ασφάλιση, στα οποία αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους βουλευτές του ΚΚΕ: «Απορώ πώς διατυπώνετε πρόταση να προχωρήσουμε σε συνταξιοδότηση σε ηλικίες 50 και 55 ετών για τους άνδρες όταν γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος ζει περισσότερο» ζητώντας «να περιφρουρήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της απασχόλησης». Αναφερόμενος συνολικά στην αγορά εργασίας ο Δ. Ρέππας τόνισε ότι η λύση είναι «το να επιλέξουμε πλέον επενδύσεις σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας προκειμένου να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί στο νέο οικονομικό περιβάλλον, στη νέα εποχή και στην οικονομία της γνώσης».

«Δεν έχουμε πράγματι προτάσεις που να κινούνται στη λογική της ανταγωνιστικότητας, όπως την κατανοούν τα άλλα κόμματα, στη λογική της ΟΝΕ», τόνισε απαντώντας στον υπουργό Εργασίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας: «Οι δικές μας προτάσεις ξεκινούν από το ότι λέμε τα βασικά μέσα παραγωγής να είναι κοινωνικοποιημένα οπότε θα δοθεί η δυνατότητα να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή εργασία, καλούς μισθούς, καλή σύνταξη και να υπάρχει δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία». Πρόσθεσε ότι «εμείς υποστηρίζουμε να υπάρχουν αιτήματα διεκδίκησης, ανακούφισης των ανέργων, βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων και όχι να αφαιρούνται δικαιώματα αλλά να προστίθενται δικαιώματα και μισθός», τονίζοντας ότι «αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα από την ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ενωση». Παράλληλα, ο Αντώνης Σκυλλάκος αναφέρθηκε στις αλλαγές που δρομολογούνται στη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη, μιλώντας για «περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, είτε θα είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε θα είναι κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας». Αναφερόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «χρησιμοποιείτε νούμερα για να γίνεται κούφια αντιπαράθεση», ενώ συγκριτικά στην Ευρώπη «το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από τις άλλες χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ