Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων στην ΕΡΤ

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Με Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και Λιάνας Κανέλλη, που κατατέθηκε χτες, μπαίνει στη Βουλή το θέμα των απειλών που δέχονται εργαζόμενοι της ΕΡΤ από ορισμένους διευθυντές και υπεύθυνους της εταιρίας. Στόχος αυτών των απειλών είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων που έχει να κάνει όχι μόνο με την εργασία τους, αλλά και με την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών τους. Στην Ερώτηση προς τον υπουργό Τύπου Χρήστου Πρωτόπαππα, αναφέρονται στις απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς και στη συγκεκριμένη καταγγελία του εργαζόμενου στην ΕΡΤ Παύλου Σιδηρόπουλου.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αυθαιρεσίες και οι απειλές σε βάρος εργαζομένων της ΕΡΤ από διάφορους διευθυντές υπεύθυνους τμημάτων, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων τόσο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και στην ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Τέτοιες ενέργειες θυμίζουν άλλες παλιότερες εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έχουν καταργήσει».

«Σ' αυτό το κλίμα εντάσσεται και το τελευταίο κρούσμα που αφορά τον Παύλο Σιδηρόπουλο, ηχολήπτη κινηματογραφίας, ο οποίος είναι ένας από τους εργαζόμενους που έχουν δεχτεί απειλές και - όπως καταγγέλλει - απαράδεκτη συμπεριφορά από τους προϊσταμένους του. Πιο συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος μετά από την κυκλοφορία εφημερίδας τοίχου της ΚΟΒ του ΚΚΕ της ΕΡΤ, που αναφερόταν σε θέματα της ΕΡΤ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και με αφορμή την άρνησή του να κάνει βίντεο-μοντάζ δεδομένου ότι η εργασία του είναι ηχολήπτης, ο προϊστάμενός του τον απείλησε ότι θα τον διώξει από το τμήμα, επιχείρησε να χειροδικήσει, έφτασε μάλιστα στο σημείο να του πει πως θα τον στείλει στην.. Τσεχία».

«Επιπλέον υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους στην ΕΡΤ ότι το τελευταίο διάστημα κάποιο υπεύθυνοι "μοιράζουν" απειλές απόλυσης σε νέους εργαζόμενους, συμβασιούχους, κυρίως χαμηλόμισθους και ιδιαίτερα σε γυναίκες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη ερωτούν τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαππα «τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε βάρος εργαζομένων της ΕΡΤ από διάφορους που θεωρούν την ΕΡΤ τσιφλίκι τους και να προστατευτεί το δικαίωμα στη δουλιά των εργαζομένων, αλλά και οι συνδικαλιστικές και πολιτικές τους ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ