Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Απεργίες και στάση εργασίας

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ενάντια στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση του ρόλου του, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου στη χτεσινή γενική τους συνέλευση.

Ετσι, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη τετράωρη στάση εργασίας από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. και συνεχίζουν με 24ωρες απεργίες την Πέμπτη και Παρασκευή (19 - 20 Ιούνη).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν διπλασιασμό των μάχιμων ασθενοφόρων ανά βάρδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς, την άμεση καταβολή των 176 ευρώ που έχουν δοθεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, την αγορά στολών για το προσωπικό κλπ.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων τονίζει ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ο σκοπός του ΕΚΑΒ υποχωρεί και υποβαθμίζεται, ενώ οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, δεν καλύπτουν ούτε κατά το ήμισυ τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

  • Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 19 Ιούνη στις 7 π.μ., μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιούνη έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠΕΚΑΒ).

Κατά τη διάρκεια των απεργιών θα εργάζεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας που είναι αναγκαίο για την κάλυψη των ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών (εξιτήρια, εργαστήρια, επιστροφές κλπ.) καθώς και από κάθε είδους κάλυψη εκδηλώσεων (πολιτικών, πολιτιστικών, συνεδρίων κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ