Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ
Στις πλάτες των δημοτών τα οικονομικά προβλήματα

Το δρόμο της αυτοχρηματοδότησης, δηλαδή της παραπέρα φορολόγησης των δημοτών για υπηρεσίες και έργα, έδειξε στους δημάρχους ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης. Σε συνάντηση που είχε χτες με το ΔΣ της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) σχετικά με το οξυμένο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ο υπουργός παρέπεμψε στη «λύση» της αυτοχρηματοδότησης. Μάλιστα, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση παρακρατά χρήματα από τους θεσμοθετημένους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρους, ισχυριζόμενος ότι κάθε χρόνο οι δήμοι παίρνουν περισσότερα απ' όσα δικαιούνται. Ωστόσο, με βάση το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε για την επιχορήγηση των δήμων, φέτος τους δίνονται λιγότερα κατά 1.155,7 εκατομμύρια ευρώ (393,8 δισεκατομμύρια δραχμές).

Ο Ν. Χριστοδουλάκης αρνήθηκε επίσης να δώσει εξηγήσεις γιατί οι Ολυμπιακοί δήμοι δεν έχουν ακόμα λάβει χρήματα για μια σειρά δράσεων που έχουν αναλάβει. Υποσχέθηκε απλώς ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων δανεισμού και τη δυνατότητα λήψης χαμηλότοκων δανείων για την αποπληρωμή παλιών οφειλών.

Σήμερα οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων του Λεκανοπεδίου πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ