Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μετέωρα δεδουλευμένα και εργασία

Πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενες από τα κέντρα αισθητικής «Beauty and Diet» που ανήκουν στον όμιλο Αυγερινόπουλου. Οι εργαζόμενοι είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ έντονοι φόβοι εκφράζονται για το μέλλον της επιχείρησης και κυρίως για τις θέσεις εργασίας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας Κεχαγιάς έχει υπογράψει προσύμφωνο για την εξαγορά του ομίλου Αυγερινόπουλου με τη δέσμευση ότι θα εξοφλήσει τους εργαζόμενους σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα. Ομως η κατάσταση έχει παγώσει, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής δεν τήρησε τη συμφωνία, καθώς δεν έχει πληρώσει ακόμα. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονους φόβους ότι θα χάσουν τη δουλιά τους, ενώ ήδη από τους 1.600 συνολικά εργαζόμενους που απασχολούνταν στον όμιλο, οι μισοί έχουν ήδη εγκαταλείψει και φύγει!

Η απάντηση που πήραν οι εργαζόμενοι χτες από τον υφυπουργό Εργασίας Λ. Τζιόλα ήταν ότι θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μεταξύ του υπουργείου, του υποψήφιου αγοραστή και της κ. Αυγερινοπούλου στις 25 Ιούνη. Στην ουσία όμως, δηλαδή τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και τη συνέχιση της εργασίας τους, ο Λ. Τζιόλας είπε ότι οι δεσμεύσεις μεταξύ επιχείρησης και εργαζομένων, «πρέπει να τηρηθούν σε ένα νέο, ήπιο, επιχειρησιακό κλίμα συνεργασίας και εξασφάλισης των προοπτικών εργασίας»! Ουσιαστικά πρόκειται για έναν έμμεσο εκβιασμό, καθώς το υπουργείο προτείνει στους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε «εργασιακή ειρήνη», να σταματήσουν δηλαδή τις όποιες κινητοποιήσεις τους και να υποταχθούν στις επιλογές του εργοδότη, μήπως και διασφαλίσουν τα χρήματα και τη δουλιά τους!

Την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιούνη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα βρόντηξαν οι μισοί, οι υπόλοιποι απλήρωτοι τρεις μήνες (2003-06-25 00:00:00.0)
Το νέο αφεντικό ζητά προκαταβολικά υποταγή (2003-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ