Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ
Τέσσερις τρομοκρατικές απολύσεις

Σε τέσσερις απολύσεις με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά των 190 εργαζομένων, που διεκδικούν να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση των πλαστικών, προχώρησε η επιχείρηση «ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ» (πρώην ΒΕΣΥ), στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται σε κοινή ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας και του σωματείου εργατοϋπαλλήλων «ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ», πριν 20 μέρες περίπου το σωματείο και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ξεκίνησαν τη διαδικασία, για να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση των πλαστικών. Οπως μάλιστα, σημειώνουν, η επιχείρηση αυτή είναι η μόνη στο νομό που παράνομα αντί για την κλαδική σύμβαση εφαρμόζει την κατώτερη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Από εκείνη τη στιγμή, οι εργοδότες άρχισαν τις απειλές προς το σωματείο και τους εργαζόμενους ότι θα κλείσουν την επιχείρηση αν διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ετσι, έγιναν οι πρώτες τέσσερις απολύσεις μέσα σε 15 μέρες, μεταξύ αυτών και εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του σωματείου.

«Να σημειωθεί - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - ότι στις 5 Ιούνη έγινε στη Λάρισα συνάντηση του σωματείου, του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Πλαστικών και της εργοδοσίας, η οποία εκπροσωπούνταν από τον γνωστό καθηγητή κ. Αλ. Μητρόπουλο, ως νομικό σύμβουλο, και ο οποίος "συμβούλεψε" τους συνδικαλιστές να σταματήσουν την προσπάθεια εφαρμογής της σύμβασης, γιατί ο εργοδότης θα κλείσει το εργοστάσιο».

Το σωματείο, το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με την κλαδική σύμβαση των πλαστικών. Απαιτούν, επίσης, να παρθούν πίσω οι απολύσεις των τεσσάρων εργαζομένων, οι οποίες είναι παράνομες και καταχρηστικές διότι έγιναν για λόγους αντεκδίκησης και εκφοβισμού των εργαζομένων. Τέλος, καλούν το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει, για να σταματήσει η αυθαιρεσία του εργοδότη της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ