Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Προτάσεις για ανάπτυξη της πόλης προς όφελος του λαού της

«Η Δημοτική Κίνηση "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι" στα θέματα ανάπτυξης έχει κεφαλαιώδους σημασίας διαφορετική πολιτική κατεύθυνση, αφού παλεύει για κύρια παραγωγικού τύπου χαρακτήρα ανασυγκρότηση της πόλης και σε όφελος του πατραϊκού λαού και όχι του μεγάλου κεφαλαίου».

Αυτό τόνισαν χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στελέχη της Κίνησης αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της Πάτρας (λιμενική ζώνη, φυσικό αέριο, βιοτεχνικό πάρκο, σιδηρόδρομος κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά τη λιμενική ζώνη, το στέλεχος της Κίνησης Ορέστης Σκαλτσάς, επισήμανε μεταξύ άλλων, πως η διεκδίκηση του διαχωρισμού και περιορισμού της λιμενικής ζώνης, που σήμερα είναι έξι χιλιόμετρα, από τον Μειλίχο έως τον Γλαύκο, για να αποδοθεί στην πόλη η παραλία της, αποτελεί αίτημα υπερώριμο, αφού πλέον έχουν οριοθετηθεί το νέο λιμάνι και οι ανάγκες του σε χώρους. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος μέσω του Οργανισμού Λιμένος Πατρών να περάσει σε ιδιώτες με δικαίωμα χρήσης για 50 χρόνια όλης της παραλίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας από την επέκταση του φυσικού αερίου, και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση για την επιλογή αυτή σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το φυσικό αέριο αποτελεί βασική πηγή ενέργειας, με την οποία κανείς δε δικαιούται να προικίσει μόνο τη μισή Ελλάδα».

Το λόγο πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδάς, ο οποίος αναφορικά με τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ) υπογράμμισε: «Εμείς επισημαίνουμε ότι το ΒΙΟΠΑ πρέπει να προωθηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της εξασφάλισης φτηνής γης και υπηρεσιών για ανάπτυξη της βιοτεχνίας με σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους ώστε να μη μείνει κενό γράμμα η μεταφορά βιοτεχνικών μονάδων και μάλιστα των οχλουσών, πράγμα που θα συμβεί εάν επικρατήσουν τα γνωστά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια». Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επέκτασης σύγχρονης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτου -Πατρών με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων (ασφάλεια, περιβάλλον κ.ά.) το οποίο έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πριν δεκάδες χρόνια.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Πελετίδης, αναφερόμενος στη δημοτική αρχή του Α. Καράβολα αλλά και στην παράταξη του Ε. Φλωράτου, επισήμανε πως με τη στάση τους και τις προτάσεις τους ταυτίζονται με μικρές διαφορές με κυβερνητικές επιλογές που είναι αντίθετες στο συμφέρον του λαού και σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ