Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Υποκατάστατα» κατάρτισης

Υποκατάστατα για την επαγγελματική κατάρτιση των ανθρώπων με αναπηρίες και των πρώην χρηστών ουσιών, που αποτελούν τεχνάσματα για τη συγκάλυψη της απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνησης και της ανεργίας που μαστίζει τις συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού και που ανοίγουν δρόμους για την παράδοση του τομέα στους ιδιώτες, με υψηλούς μάλιστα προϋπολογισμούς, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Ετσι, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, απευθύνεται Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Αναδόχων του έργου «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Υπέρ Ειδικών Μειονεκτουσών Ομάδων (Ατομα με αναπηρίες - Πρώην Χρήστες Ουσιών)» ανάμεσα σε «εξειδικευμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ)». Τα προγράμματα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ενέργειες κατάρτισης και συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 44.200.000 ευρώ. Από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, αναφέρει το υπουργείο, αναμένεται να ωφεληθούν 5.695 άτομα.

Πρόκειται, βέβαια, για μια ακόμα επιχείρηση εμπαιγμού των αναπήρων και των οικογενειών τους, αφού η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στην εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ