Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στο «Δρομοκαΐτειο»

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, στις 10 π.μ., πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο». Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της Ιεράς Οδού, ενώ θα γίνουν τόσες εισαγωγές ασθενών όσα είναι τα κενά κρεβάτια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την αποποινικοποίηση των προσπαθειών που καταβάλλουν, προκειμένου να μετατρέψουν τα Ψυχιατρεία από Ασυλα σε ανοιχτούς χώρους Νοσηλείας. Ακόμα, τομεοποίηση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας με τη συγκρότηση ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών ανά πληθυσμό αναφοράς, κυρίως πρωτοβάθμιων υπηρεσιών (σήμερα τα ψυχιατρεία της Αττικής δέχονται ασθενείς απ' όλη την Ελλάδα).

Διεκδικούν αποασυλοποίηση, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στα Ψυχιατρεία, στους Ψυχιατρικούς τομείς των Νοσοκομείων και σε φορείς του Δημοσίου, για να αποφεύγεται η εκμετάλλευση από ιδιωτικούς φορείς, που μετά το τέλος των κοινοτικών κονδυλίων θα κλείσουν και οι ασθενείς θα πεταχτούν στο δρόμο και θα κοιμούνται στα παγκάκια και στις στάσεις του Μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ