Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στα δύο νοσοκομεία της Κεφαλονιάς (Αργοστόλι - Ληξούρι) αλλά και τη συμμετοχή εργαζομένων του νησιού «σφραγίστηκε» η χτεσινή 24ωρη παγκεφαληνιακή απεργιακή κινητοποίηση για δημόσια, δωρεάν Υγεία, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την οποία διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου του Αργοστολίου και ολοκληρώθηκε με κατάληψη του γραφείου του μάνατζερ του νοσοκομείου. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους το στέλεχος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Ματζουράτος, υπογράμμισε πως τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τα νοσοκομεία του νησιού, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και συνολικά τη μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται κοινός και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων και του λαού με στόχο ένα Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων και ο εξοπλισμός Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αύριο Παρασκευή 20 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ