Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποια ανθρώπινα δικαιώματα;

Το τελευταίο καιρό, με αιχμή του δόρατος τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα, έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος επιθέσεων των Αμερικανών ιμπεριαλιστών κατά της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας. Δυστυχώς, σ' αυτόν το χορό, έχει μπει και η «δημοκρατική» ΕΕ, αλλά και «αριστερά» κόμματα, όπως ο ΣΥΝ και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Είναι λυπηρό, άθλιο και ελεεινό, αυτοί που δεν υπάρχει σημείο του πλανήτη που να μην έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων, με πιο πρόσφατο την εισβολή και κατοχή του Ιράκ, να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα. Και ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τους Αμερικάνους; Είναι το δικαίωμα στη στέγη, στην εργασία, στην αξιοπρεπή ζωή, στην υγεία, την παιδεία, στον πολιτισμό; Οχι! Θεωρούν σαν κύριο ανθρώπινο δικαίωμα την ελευθερία, όπως αυτοί την εννοούν. Δηλαδή, την ελευθερία να είσαι άστεγος, άνεργος, πεινασμένος, ολοκληρωτικά υποταγμένος στην οικονομική και πολιτική εξουσία και κάθε τέσσερα χρόνια να σε καλούν να «εκλέγεις» τους εξουσιαστές σου, οι οποίοι είναι πιστά όργανα του κεφαλαίου.

Δε μιλούν για τα εκατομμύρια των άστεγων, των εξαθλιωμένων, των πεινασμένων της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής, των ανέργων και των «αναπτυγμένων» καπιταλιστικών χωρών τους. Δεν έχουν δικαίωμα αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν έχουν δικαιώματα τα εκατομμύρια των ανέργων, των φτωχών και των αστέγων του παγκόσμιου καπιταλισμού; Γιατί δεν επιδιώκουν να καταδικάσουν χώρες, όπως η Νικαράγουα, η Γουατεμάλα, η Κολομβία κ.ά., των οποίων οι λαοί ζουν στη φτώχεια, στην πείνα και την εξαθλίωση; Εκεί δε βρίσκονται οι κομμουνιστές στην εξουσία, βέβαια.

Ας σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αργά ή γρήγορα, θα έχουν την τύχη του Χίτλερ και του Μουσολίνι, στην προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια δικτατορία με κυβερνήσεις μαριονέτες, απόλυτα ελεγμένες απ' αυτούς. NO PASARAN. Οι λαοί, αργά ή γρήγορα, θα τους χαλάσουν τα σχέδια.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΡΙΔΑΚΗΣ
εκπαιδευτικός, Αχαρνές Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ