Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Θέατρο στο ραδιόφωνο

Το Διεθνές Φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων (IPF) του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ITI) αποφάσισε να καλέσει θεατρικούς συγγραφείς να υποβάλουν πρωτότυπα έργα γραμμένα ειδικά για το ραδιόφωνο, πιστεύοντας ότι το ραδιόφωνο ήταν και πρέπει να είναι ένα σημαντικό μέσο έκφρασης του θεατρικού συγγραφέα. Η ημερομηνία λήξης για υποβολή των έργων είναι η 31η Οκτωβρίου 2003 και το αποτέλεσμα θα γνωστοποιηθεί στο επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το 2004.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις χώρες - μέλη του ΙΤΙ και οι συμμετέχοντες συγγραφείς δεν απαιτείται να είναι μέλη του Εθνικού Κέντρου του ΙΤΙ στη χώρα τους. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 20 σελίδες των 30-32 γραμμών και πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν δημοσιευτεί ή παρουσιαστεί σε θέατρο, τηλεόραση, ραδιόφωνο.

Τα έργα πρέπει να έχουν γραφτεί ειδικά για ραδιόφωνο και να υποβληθούν στα αγγλικά ή γαλλικά, γλώσσες εργασίας της UNESCO και πρέπει να υποβληθούν σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Χειρόγραφα έργα δε γίνονται δεκτά. Οι συγγραφείς πρέπει να χρησιμοποιήσουν ψευδώνυμο. Το πραγματικό όνομα και η διεύθυνσή τους πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό φάκελο, που θα ανοιχτεί σε ειδική συνάντηση του Φόρουμ, μετά την απόφαση για τα βραβευόμενα έργα, μπροστά σε όλα τα παρόντα μέλη του Φόρουμ. Κανένας άλλος φάκελος δε θα ανοιχτεί. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει ένα μόνο έργο.

Ο νικητής του 1ου βραβείου θα λάβει χίλια δολάρια ΗΠΑ, ενώ ο νικητής του 2ου πεντακόσια δολάρια ΗΠΑ. Το IPF θα φροντίσει να μεταδοθούν από ραδιοφωνικούς σταθμούς δυο χωρών τουλάχιστον τα δυο βραβευμένα έργα. Τα χρήματα που θα πληρωθούν για τη μετάδοση θα μοιραστούν 50% στο συγγραφέα, 50% στο μεταφραστή. Αν δε χρειαστεί μετάφραση, όλο το ποσόν θα πάει στο συγγραφέα. Το ίδιο ισχύει για τις επαναλήψεις, αν υπάρξουν. To IPF θα φροντίσει να δημοσιευτούν τα δυο βραβευμένα έργα σε λογοτεχνικά περιοδικά δυο τουλάχιστον χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ