Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Ομάδες αποφασισμένες να κάνουν ζημιά...

Καταστροφές σε ένα από τα καταστήματα που πλήρωσαν το σχέδιο διαφόρων κύκλων να εμφανίσουν λεηλατημένη από διαδηλωτές την πόλη
Καταστροφές σε ένα από τα καταστήματα που πλήρωσαν το σχέδιο διαφόρων κύκλων να εμφανίσουν λεηλατημένη από διαδηλωτές την πόλη
Τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας που επέτρεψαν τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε μικρή έκταση στη Θεσσαλονίκη, από μια χούφτα προβοκάτορες και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη δράση τους για την αμαύρωση των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού οι κινήσεις και οι μαζικοί φορείς, κάτω από τις σημαίες της «Δράσης» περιφρούρησαν αποτελεσματικά τους χώρους της διαδήλωσης και τους διαδηλωτές, κατήγγειλαν στη διάρκεια της συνέντευξης οι εκπρόσωποι της «Δράσης».

Μάλιστα ο Χρ. Κόφφας σημείωσε πως «οι δυνάμεις που έδρασαν με αυτό το βανδαλώδη τρόπο είναι καθαρό ότι διαπλέκονται με μηχανισμούς, με κέντρα της αστυνομίας κλπ.». Και είναι καθαρό πλέον πως είχαν στόχο να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Από την επίθεση στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ προκλήθηκαν ζημιές στην ταμπέλα και την πόρτα (χτυπήθηκε με τσεκούρι). Επίσης καταστράφηκε η εξώπορτα του άλλου κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Τύπου της «Δράσης», η ΚΝΕ, ο «Ριζοσπάστης» και ο «904 Αριστερά στα FM», από ομάδα (50-60 άτομα) που εισέβαλε στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται επίσης φροντιστήρια και άλλα γραφεία.

«Από προσεκτικότερη προσέγγιση του ζητήματος εξάγεται το συμπέρασμα ότι μια ομάδα ήταν αποφασισμένη να κάνει ζημιά. Εχουμε εντοπίσει την οδό διαφυγής που είχαν σχεδιάσει. Από τα πυρά που έπεσαν έξω, ομάδες άλλων "αναρχικών" - σε συνεννόηση ή μη δεν ξέρουμε - μπήκαν μέσα και έτσι δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στο σχέδιο γιατί η κατάσταση έγινε επικίνδυνη και για τους ίδιους», ανέφερε ο Χρ. Κόφφας. Και στη συνέχεια περιέγραψε τις συνθήκες απομάκρυνσης της «ομάδας». «Κυκλώσαμε την είσοδο, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, στέλνοντας αντιπροσώπους, τους εγγυηθήκαμε την ασφαλή έξοδο. Με πολύ κόπο τους βγάλαμε από το κτίριο. Πολλοί ζήτησαν και έλαβαν νομική συνδρομή. Κανένας δεν παραδόθηκε στην αστυνομία και κανένας δε χτυπήθηκε. Ελπίζουμε πως αυτό θα βοηθήσει ορισμένα από αυτά τα παιδιά να βγάλουν συμπεράσματα. Ο εξοπλισμός που άφησαν εντός του κτιρίου έχει κατασχεθεί. Ετσι έληξε και αυτό με πολύ κόπο, γιατί εκείνη την ώρα η Εγνατία ήταν κόλαση από τα χημικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ