Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα αυτό τον αγώνα και πιστεύουμε ότι η εμπειρία που αποκτήθηκε όλο αυτό το διάστημα, θα βοηθήσει ώστε με την ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών - αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και στις επικείμενες εκλογές να δοθεί ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η χώρα και ο λαός έχουν ανάγκη από μια άλλη προοπτική. Και αυτό θα πρέπει να βρει έκφραση μέσα και από την καταδίκη των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και του ΣΥΝ». Αυτό το μήνυμα στέλνει η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σηματοδοτώντας την ελπιδοφόρα πορεία από εδώ και εμπρός, αφού πλέον χιλιάδες άνθρωποι έχουν γίνει κοινωνοί της πολιτικής κατεύθυνσης που οριοθετήθηκε μέσα από τη δράση τον προηγούμενο χρόνο.

Χτες, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Λαϊκής Αντισυνόδου στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της «Δράσης» έδωσαν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους για τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη (40.000 άτομα). Χαιρέτισαν τις χιλιάδες λαού της πόλης, της χώρας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου που πήραν μέρος στις πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, με σκοπό να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα ολοένα και πιο αντιλαϊκά δεσμά που χαλκεύει η ΕΕ για τους λαούς. Τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν ούτε τα πρωτοφανή για την περιοχή μέτρα αστυνομοκρατίας, ούτε το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε το τελευταίο διάστημα, ούτε τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν και όπως φάνηκε είχαν στόχο το ΚΚΕ.

«Η Σύνοδος έληξε και οι αποφάσεις που πάρθηκαν θα είναι ακόμη πιο επιζήμιες από αυτές που βιώνουμε. Προχωρά η θωράκιση του αυταρχικού κράτους με νέα μέτρα κατά των λαϊκών ελευθεριών όπως η περιβόητη συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ. Το Σύνταγμα θα είναι ένας ακόμη χαλκάς στα ποδάρια των λαών και των κινημάτων», είπε ο Χρ. Κόφφας. Και πρόσθεσε: «Σαν "Δράση" πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει: Να απλώσουμε αυτή τη λογική όσο γίνεται πιο πλατιά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο. Και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, όπως Κούβα, Ιράν, Ιράκ, Βόρεια Κορέα».


Σημείωσαν ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός την πολυπληθή παρουσία ξένων αντιπροσωπειών κομμάτων και οργανώσεων νεολαίας με σαφή αντίληψη ότι ο αντίπαλος είναι ο ιμπεριαλισμός, είναι ο καπιταλισμός και ο συντονισμός της δράσης πρέπει να έχει σαφή κατεύθυνση αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή, κόντρα στην πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Και κατέληξαν δηλώνοντας πως η «Δράση» θα συνεχίσει να υπάρχει και να δρα κάτω από το πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με όλες τις σύμμαχες δυνάμεις. Μάλιστα ο Κ. Δρούτσας είπε: «Η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" στόχο έχει να πλαταίνει αυτή τη λαϊκή συμμαχία, να αποσαφηνίσει ότι ο ρεφορμισμός δεν είναι λύση για την αντιμετώπιση της Νέας Τάξης Πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ