Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΒΣΑ
Σταθερά στο δρόμο του αγώνα

Θα εντείνει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου

Η λογική του αγώνα για τη λύση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες της Αττικής, κυριάρχησε χτες, στην εισήγηση της διοίκησης στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Το κλίμα που επικράτησε στην αίθουσα των Υδραυλικών της Αθήνας, από τους αντιπροσώπους των δεκάδων σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας, επιβεβαίωσε τη στήριξη των σωματείων στην ασυμβίβαστη τακτική της διοίκησης της ΟΒΣΑ, η οποία ξεδιπλώθηκε μέσα από τον απολογισμό δράσης. Ταυτόχρονα, έδωσε ελπίδες για την επιτυχία των προσπαθειών της Ομοσπονδίας το ερχόμενο χρονικό διάστημα, στη βάση του προγραμματισμού που συζητήθηκε.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Π. Γαλανόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι ανάγκη στο συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών να κυριαρχήσει η λογική της διεκδίκησης και του αγώνα, η συνειδητοποίηση της θέσης μας σαν κοινωνικού στρώματος, ποιοι μας εκμεταλλεύονται σε κοινωνικό επίπεδο, να δούμε τις συμμαχίες μας. Ολα αυτά είναι ανάγκη να τα συζητήσουμε στα σωματεία μας».

Η σημασία που δίνει η Ομοσπονδία στη λειτουργία των σωματείων έχει διαπεράσει τη δράση της όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου έγιναν, και συνεχίζουν να γίνονται, επαφές με τα Διοικητικά Συμβούλια, ενισχύθηκε η επικοινωνία μαζί τους και εξοπλίστηκαν με τις θέσεις της ΟΒΣΑ για τα διάφορα θέματα που ανακύπτουν. Οπως είπε ο Π. Γαλανόπουλος στο τέλος της εισήγησής του, «η Ομοσπονδία μας φιλοδοξεί να γίνει το μετερίζι του αγώνα των επαγγελματοβιοτεχνών, να συμβάλει στη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων, να βοηθήσει στην προώθηση και λύση των αιτημάτων τους».

Στη Συνέλευση έγινε μεγάλη συζήτηση για τις αιτίες στις οποίες οφείλεται η άσχημη κατάσταση της βιοτεχνίας και στηλιτεύτηκε εισηγητικά η κυβερνητική πολιτική εναντίον των μικρών ΕΒΕ, ενώ εντοπίστηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος τους από την ένταξη στην ΟΝΕ και την επιβολή του ευρώ.

Η ΟΒΣΑ ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα πλούσια αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Επίσης, παρενέβη για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα προβλήματα χρηματοδότησης των μικρών ΕΒΕ από το Γ΄ ΚΠΣ και γενικότερα, την επαγγελματική στέγη, το χωροταξικό κ.ά. Πάνω σε αυτούς τους άξονες θα συνεχίσει πιο εντατικά τη δράση της το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ενίσχυσης των συμμαχιών με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ