Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Διαδήλωση κατά ανεργίας και ιδιωτικοποιήσεων...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Χιλιάδες εργαζόμενοι και μέλη της τρίτης μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης στη Σερβία (Ανεξάρτητη Ενωση Σερβίας) πραγματοποίησαν χτες διαδήλωση στο κέντρο του Βελιγραδίου, απαιτώντας «ψωμί, δουλιά και συνδικαλιστικά δικαιώματα». Οι διαδηλωτές (που σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανήλθαν σε περίπου 5.000 αντί των 50.000 που ήλπιζαν οι οργανωτές της κινητοποίησης...) δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μπαράζ ιδιωτικοποίησης που εξαπολύει η κυβέρνηση ιδιαίτερα στον τομέα των εναπομεινάντων κρατικών βιομηχανιών.

«Κάτω η κυβέρνηση. Κάτω οι κλέφτες» φώναζε το πλήθος των διαδηλωτών εργαζομένων και συνδικαλιστών, ενώ συνδικαλιστικά στελέχη σε ομιλίες τους υποστήριξαν πως θα ξεκινήσουν εκστρατεία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζίβκοβιτς, εάν η τελευταία δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στα προβλήματα των ανέργων, που κατά τα επίσημα στοιχεία αποτελούν το 57% του εργατικού δυναμικού στη Σερβία.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες σερβικές πόλεις, μεταξύ αυτών και το Νόβι Σαντ.

  • Η επιτροπή για τον καθαρισμό του Δούναβη απ' τα φονικά όπλα που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ κατά τους βομβαρδισμούς του '99 ανακοίνωσε χτες πως ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των υδάτων του ποταμού. Το πρόγραμμα για τον καθαρισμό του ποταμού ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και το κόστος ανήλθε σε περίπου 22.100.000 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ