Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΕΡΙΑ
Συγκρούσεων και εκρήξεων συνέχεια...

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.--

Πανικό και σύγχυση προκάλεσαν χτες το βράδυ δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια. Στο κτίριο είχαν καταφύγει χιλιάδες κάτοικοι της πόλης προκειμένου να γλιτώσουν από την εδώ και ένα 48ωρο επανέναρξη των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών.

Αξιωματούχοι της πρεσβείας των ΗΠΑ δεν ήταν σε θέση να αναφέρουν τι κατάσταση προκάλεσαν οι δύο εκρήξεις, που σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν «πλησίον ή εντός» των κτιριακών εγκαταστάσεων. Είχε πάντως προηγηθεί ανακοίνωση της πρεσβείας με την οποία επιρρίπτονταν ευθύνες για την επανέναρξη των συγκρούσεων στους αντάρτες και όχι στο Λιβεριανό πρόεδρο, Τσαρλς Τέιλορ, που παραβίασε τη συμφωνία ανακοινώνοντας προχτές πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί πριν από τον ερχόμενο Γενάρη... Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το «Ασοσιέιτεντ Πρες», εξαιτίας του πανικού που προκάλεσαν οι εκρήξεις ποδοπατήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Νωρίτερα χτες το πρωί, η χρήση όλμων και βομβών από στρατό και αντάρτες στη Μονρόβια είχε προκαλέσει τον τραυματισμό τουλάχιστον 200 αμάχων πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ