Κυριακή 29 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ζητούν ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ οι ΕΥΡΩ-συνένοχοι

Μας καλούν σε «εθνική συναίνεση», σε πολιτική συναίνεση, σε κοινωνική ακόμη και σε ταξική, δηλαδή σε μια αταξική δήθεν κοινωνία, ώστε το κεφάλαιο να προχωρεί απερίσπαστο, στα πλαίσια της «νέας τάξης».

Μας καλούν ακόμη σε συναίνεση στο πνεύμα της Ολυμπιάδας, της εμπορευματοποίησης δηλαδή του Ολυμπισμού και των αθλητικών ιδανικών. Της Ολυμπιάδας των χορηγών της «επί αντικαταβολή» εκμετάλλευσης του διαφημιστικού σήματος.

Μας καλούν σε συναίνεση, για μια Ολυμπιάδα που έπρεπε - κατά τα θέσμια - ν' αποτελεί υψηλό σύμβολο ουσιαστικών ειρηνικών πρωτοβουλιών, ενώ αναπτύσσεται σ' ένα κλίμα συνενοχής της πολιτείας στους τρομοπολέμους της μονοκρατορίας και της ευρωπαϊκής σκωληκοειδούς απόφυσης του ιμπεριαλισμού.

Μας καλούν σε συναίνεση στα σχέδιά τους και η λέξη αυτή, κατά το λεξικό, σημαίνει μεταξύ άλλων, παθητική ή ενεργητική παραδοχή, συγκατάθεση και τελικά υποταγή «προς τας υποδείξεις».

Σε δυναμική αντίσταση προς το πνεύμα αυτό της συναίνεσης, της παθητικότητας, της απάθειας, και των συμβιβασμών, η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ (19/1/2003) που ένα μέρος της αναδημοσιεύτηκε στο «Ρ» της 20/6/03, υπογραμμίζει: «... Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά στο λαό. Ο δρόμος, με τη μία, ή την άλλη μορφή, της προσαρμογής και της ενσωμάτωσης, δηλαδή ο δρόμος της πιο ληστρικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ο δρόμος της αντίστασης και της ρήξης μ' αυτήν την πολιτική που είναι και δρόμος αντίστασης σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με όλες τις αντιστεκόμενες λαϊκές δυνάμεις και κινήματα...».

Από την πλευρά του ο Νόαμ Τσόμσκι που καταγγέλλει τις φρικαλεότητες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού παρατηρεί: «Η συναίνεση - (σ.σ. προς τις ΗΠΑ) - είναι εντυπωσιακό δυτικό φαινόμενο που έχει λάβει δραματική έκταση...».

Και το Κόμμα μας υπογραμμίζει: «ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ