Κυριακή 29 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Ιμπεριαλιστική επιβολή...

Πέρα από τις δόλιες ενέργειες του διευθυντικού ιερατείου της ευρω-ενωσιακής καμαρίλας για να εδραιώσει την επικυριαρχία των ισχυρών εταίρων πάνω στους αδύναμους, πέρα από τη γλοιώδη συμπεριφορά των «νέων» δέκα μελών που συνεχίστηκε μετά την Αθήνα, πέρα από τις εταιρικές αγκωνιές μεταξύ των «μεγάλων» για τη «Νέα Συνθήκη της ΕΕ», κάτι ξεχωριστό δείχνει να φαντάζει στην «απόφαση της Χαλκιδικής».

Είναι η υιοθέτηση της αμερικανόπνευστης «προληπτικής επέμβασης» σε χώρες του πλανήτη, που «δεν εννοούν να συμφωνήσουν στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας». Λαμβάνοντας υπόψη ότι η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» είναι η θεσμοθετημένη κυριαρχία του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού στον πλανήτη, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για την υποταγή εθνών και λαών που εξακολουθούν με ηρωικές θυσίες να μην αποδέχονται τα κελεύσματα της ανεξέλεγκτης υπερεθνικής λέσχης της διεθνούς οικονομικής, πολιτικής και μιλιταριστικής ολιγαρχίας. Είναι γεγονός ότι το διευθυντήριο της υπαρκτής ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής της Χαλκιδικής, προσπάθησε να σκεπάσει με διάφανο πέπλο την υιοθετημένη πολιτική της «προληπτικής επέμβασης». Στην έκθεση της επιφαινόμενης αστικοφιλελεύθερης σάλτσας, αυτή η υιοθέτηση έμοιαζε με παραφωνία. Ωστόσο, κάθε νουνεχής πολίτης, που δεν έχει προσβληθεί από το μικρόβιο της αστικοδημοκρατικής βλακείας, την κατανοεί ως επακόλουθο της επεκτατικής μιλιταριστικής πολιτικής, με πρώτο βήμα τον Ευρωστρατό, στο όνομα της «περίφημης» Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ)!

Στην πολλαπλή στόχευση που αποβλέπει το άνοιγμα της μιλιταριστικής πολιτικής και οργάνωσης του ευρωενωσιακού διευθυντηρίου, βρίσκεται η θέλησή του να επεμβαίνει σε κάθε σημείο του πλανήτη και να εδραιώνει τα συμφέροντά του ως κυρίαρχη δύναμη. Εως τώρα υιοθετεί πρακτικά το παλιό ελληνικό γνωμικό, που λέει ότι «το κατακτητικό καράβι που μπαίνει στο λιμάνι της ξένης χώρας πρέπει να 'χει στο κατάστρωμα παπάδες και στα αμπάρια εφοριακούς και χωροφύλακες».

Αυτό υπαγορεύεται από τη θέση της υπαρκτής ΕΕ, ως κυρίως οικονομικού φορέα, στο συνολικό αλισβερίσι της ευρω-ατλαντικής συμμαχίας. Ωστόσο, οι κρυφές ανείπωτες επιθυμίες βρίσκονται πάντα στις αδελφές ευρωενωσιακές ψυχές. Η υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραμένει στο ρόλο του σύμμαχου - ανταγωνιστή στο ευρύτερο μιλιταριστικό σχέδιο της ιμπεριαλιστικής κατάκτησης του πλανήτη. Το φινάλε του ευρω-ενωσιακού μιλιταριστικού ανοίγματος είναι η μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των ευρωπαϊκών λαών, η στρατοκρατική τους χειραγώγηση και η χρησιμοποίησή τους σε ευρω-ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τον προσπορισμό συμφερόντων της ευρωενωσιακής ολιγαρχίας, έστω και με τη μουτσούνα του δεύτερου ρόλου. Ειδικότερα για την ελληνική αστική τάξη της βούτας και της αρπαχτής, αυτή η πολιτική μεταφράζεται στη βαλκανική «διείσδυση» του χθεσινού κουρελή. Πλείστοι χθεσινοί πειναλέοι βρέθηκαν με ανομολόγητο χρήμα κάθε ύποπτης προέλευσης και κρατικής επιδότησης να παρελαύνουν στις βαλκανικές χώρες. Συνεπικουρούμενοι από τον κατάπτυστο μισθοφορικό στρατό των Ελλήνων, νιώθουν προστατευμένοι στο ευρω-ενωσιακό μιλιταριστικό καβούκι. Σ' αυτήν την ελληνική μισθοφορική αθλιότητα βρίσκεται σε μικρογραφία το νόημα του ευρω-ενωσιακού μιλιταριστικού, δηλαδή στρατοκρατικού, ανοίγματος. Το βαθύτερο νόημα της λεγόμενης Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της υπαρκτής ΕΕ βρίσκεται στη μαγική λέξη «διείσδυση», δηλαδή ιμπεριαλιστική επιβολή.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ