Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάρτυρες υπεράσπισης για Καρατσώλη, Κωστάρη και Θ. Σερίφη

Είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν χτες στη δίκη της «17Ν» εκ των οποίων οι 10 υπερασπίστηκαν τον Κ. Καρατσώλη, οι 9 τον Ηρακλή Κωστάρη και μία μάρτυρας τον Θωμά Σερίφη. Ορισμένοι μάλιστα εκ των μαρτύρων κατέθεσαν υπέρ και του Ηρακλή Κωστάρη και του Κ. Καρατσώλη δεδομένου ότι και οι δύο κατηγορούμενοι είναι συμπατριώτες και κουμπάροι. Αναλυτικότερα για τον Κώστα Καρατσώλη κατέθεσαν ο πατέρας του Σταύρος Καρατσώλης, η αδελφή του Αμαλία Καρατσώλη, η σύζυγος του Κωνσταντίνα Καρατσώλη, ο εξάδελφός του Ευάγγελος Καρατσώλης και οι συγχωριανοί, φίλοι και συνάδελφοι Βύρων Νίκας, Ιωάννης Νίκας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Φωτεινή Φάρα, Διονύσης Σκάρπος και Θεόδωρος Αλεξίου. Τον Ηρακλή Κωστάρη υπερασπίστηκαν η σύζυγός του Ιωάννα Κωστάρη, η αδελφή του Αμαλία Κωστάρη, ο κουνιάδος του Ευάγγελος Πάλλης και οι συγχωριανοί και φίλοι του Βασίλειος Τσαλούκας, Βασίλειος Σερίφης, Χρήστος Λαδιάς, Σωτήρης Τζίμας, Δέσπω Σκλάβου και Νικόλαος Βέκιος. Τέλος, το Θωμά Σερίφη υπερασπίστηκε η εξαδέλφη του Μαριάνα Σερίφη.

Μιλώντας για το γιο του ο Σταύρος Καρατσώλης δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία για την αθωότητά του και υπογράμμισε με έμφαση: «Σέβομαι πάρα πολύ το δικαστήριο, σας τον παραδίνω και ό,τι νομίζετε. Αλλά μόνο ένα πράγμα να σας πω: ο Κώστας πιστόλι στα χέρια του δεν έχει πάρει ποτέ. Το λέω με όλη μου την καρδιά και δεν το λέω μόνο, το πιστεύω ακράδαντα». Ακόμη αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο επισκεπτήριο όταν ο γιος του κρατούνταν στην Αντιτρομοκρατική.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου Κωνσταντίνα Καρατσώλη είπε πως ο άνδρας της δεν ήταν ποτέ βίαιος, ούτε απόλυτος και ότι η ίδια δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο ίδιο πνεύμα η αδελφή του Αμαλία Καρατσώλη, εμφανώς συγκινημένη σημείωσε πως ο αδελφός της ήταν πάντοτε αντίθετος με ενέργειες τρομοκρατίας.

Η σύζυγος του Ηρακλή Κωστάρη, Ιωάννα Κωστάρη απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο ο άνδρας της να έχει σχέση με όσα κατηγορείται. Πρόσθεσε δεν ότι ο κατηγορούμενος πίστευε πως η κοινωνία θ' αλλάξει μέσα από μαζικούς αγώνες.

Αναφορικά με την πολιτική δολοφονία του Π. Μπακογιάννη, στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο Η. Κωστάρης, η μάρτυρας είπε πως εκείνη την ημέρα που συνέβη το γεγονός ο σύζυγος της βρισκόταν στην εταιρία που εργαζόταν, αφού η ίδια θυμάται να του είχε τηλεφωνήσει εκεί.

Η εξαδέλφη του Θωμά σερίφη, Μαριάννα Σερίφη, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετείχε ο κατηγορούμενος στη «17Ν».

Οι υπόλοιποι μάρτυρες σκιαγράφησαν το προφίλ των κατηγορουμένων με στοιχεία που προκύπτουν από τη γνωριμία που είχαν μαζί τους, αρνούμενοι ταυτόχρονα να παραδεχτούν ότι οι άνθρωποι αυτοί, όπως τους ξέρουν εδώ και χρόνια, μπορούσαν να είναι μέλη της 17Ν.

Τη Δευτέρα στη δίκη θα καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης του Θωμά και του Παύλου Σερίφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ