Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εύγλωττη... σιωπή

Μα είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μη συζητά, να μην ανησυχεί, να μην αγωνιά να μάθει τι πρόκειται να γίνει με την κοινωνική ασφάλιση, με τη σύνταξή του, να βγαίνει ο πρωθυπουργός να αναπτύσσει -υποτίθεται- το «κοινωνικό πρόγραμμα» του κόμματός του, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και να μη λέει τίποτα για το θέμα; Και όμως είναι..!

«θα κάνουμε διάλογο», ήταν το μόνο που είπε ο Κ. Σημίτης, χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει, έστω, τι θα πει η κυβέρνησή του σ' αυτόν το διάλογο!

Και όχι μόνο αυτό. Είχε το θράσος να αποδώσει σε «σενάρια» τα όσα ισοπεδωτικά έχουν γράψει στις εκθέσεις τους οι δικοί του ειδικοί σύμβουλοι (Σπράος, Τήνιος, Νεκτάριος), εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, της ΚΟΜΙΣΙΟΝ και βεβαίως του ΣΕΒ! Είχε το θράσος να χαρακτηρίσει «φαντασίες» τα όσα ο ίδιος έχει γράψει και υπογράψει για ένα «τριφασικό» σύστημα μη κοινωνικής ασφάλισης!

Η σιωπή του πρωθυπουργού επί της ουσίας των ανατροπών που έχει έτοιμες στο συρτάρι του και για το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, επιβεβαιώνει τελικά ότι ετοιμάζονται τα χειρότερα, γι' αυτό και δε λέγονται.

Οσο για το διάλογο, η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής του πιο προσχηματικού ψευτοδιαλόγου πρόπερσι το καλοκαίρι, όταν έβαλε βαθιά το μαχαίρι στις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ