Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο βωμό του Χρηματιστήριου

«Ενα μεγάλο μέρος από τον "πακτωλό" της κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων οδεύει πλέον οριστικά προς το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τον πρόσφατο νόμο 2676/99, "άνοιξε" ένα επιπλέον "παράθυρο" για την άρση των δεσμεύσεων που περιόριζαν τις επενδυτικές επιλογές και τις τοποθετήσεις των Ταμείων και καθιέρωσε μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση της κινητής περιουσίας».

Οχι, δεν τα γράφει ο «Ρ» - ο οποίος κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή την προαναφερόμενη ενέργεια της κυβέρνησης - αλλά το φιλοκυβερνητικό «Βήμα», της περασμένης Παρασκευής. Και το αναδημοσιεύουμε, γιατί αρκετοί παράγοντες της κυβέρνησης επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις, που γέννησε το «άνοιγμα» του «παραθύρου».

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις γενικολογίες και τις κοροϊδίες. Σε όλους είναι φανερό πως η κυβέρνηση προχώρησε τη χρονική αυτή στιγμή στην προαναφερόμενη απόφαση, γιατί ήθελε να κάνει μια τονωτική «ένεση» στο Χρηματιστήριο και εκμεταλλεύεται για το σκοπό αυτό την κινητή περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Τα χρήματα, δηλαδή, των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ