Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Νέο κύμα απολύσεων

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ, η οποία άνοιξε νέο κύκλο απολύσεων, ανακοινώνοντας τις πρώτες 20 νέες απολύσεις εργαζομένων! Η διοίκηση ζήτησε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν, στην παραπέρα δραστική μείωση του προσωπικού - από τους 400 που δουλεύουν σήμερα να μείνουν οι 250 - με τη διαδικασία των «εθελούσιων εξόδων»! Αν δε συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι, είπε, η επιχείρηση θα αξιοποιήσει το 2% μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η πλειοψηφία της διοίκησης με τη συναινετική της στάση ουσιαστικά βοηθάει την πολυεθνική να υλοποιήσει τα σχέδιά της! «Δεν πάει άλλο!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ» και καλεί τους εργαζόμενους με ενότητα και αγώνα να αντισταθούν!

Να υπενθυμιστεί ότι ήδη έχουν απολυθεί περίπου 400 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της «ΣΟΦΤΕΞ» στη Δράμα, ενώ όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ στην ανακοίνωσή της «αυτό το διάστημα των 8 μηνών με την τρομοκρατία, τις απειλές, τους εκβιασμούς και το κλείσιμο τμημάτων, απολύθηκαν περίπου 350 εργαζόμενοι, χωρίς να "κουνηθεί φύλλο"».

«Με τις νέες απολύσεις - τονίζεται επίσης - αποδείχνεται ότι αν δεν τους σταματήσουμε εμείς όλοι μαζί, δε θα υπάρξει σταματημός. Η πολυεθνική εν ονόματι των κερδών, θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα, να πετσοκόψει κατακτήσεις και δικαιώματα (ήδη άρχισε, βάζοντας ζήτημα για το επίδομα ισολογισμού) και γιατί όχι την αντικατάσταση όλου του προσωπικού με νέους συμβασιούχους, που φυσικά θα έχουν χαμηλότερους μισθούς και μεροκάματα».

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: «Για το ρόλο της κυβέρνησης που όχι μόνο χάρισε την εταιρία, αλλά έδωσε τα πάντα στην πολυεθνική για να περάσει τις απολύσεις και να αυξήσει τα κέρδη της. Για το ρόλο της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, που με την τακτική της συναίνεσης και της υποταγής στις προσταγές της εργοδοσίας έστρωσε το έδαφος για να περάσουν τα σχέδια της πολυεθνικής».

Τέλος, υπογραμμίζει: «Είναι επιτακτική ανάγκη να τους δώσουμε να καταλάβουν πως έχουμε τη δύναμη και ξέρουμε να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε έστω και τώρα. Με ενότητα και αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους που εκβιάζονται να υπογράψουν την απόλυσή τους να αντισταθούν και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλιά. Καλούμε ακόμα την Ομοσπονδία - Τύπου και Χάρτου, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να πάρουν πρωτοβουλίες για την απόκρουση των απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ